vineri, 14 mai 2010

Pur vizual: fotorepo


Nu v-ati intrebat niciodata ce istorii se petrec la colt de strada? Sau in cafeneaua din drum spre serviciu? Nu ati fost tentati niciodata sa urmariti pe cineva vazut in trecere, intamplator, fascinati  fiind de o gamba gratioasa, o palarie asezata in unghi perfect, o pereche de manusi in picatele, constrastand delicios cu esarfa in dungi si paltonul galben-pai. Nicio usa intredeschisa nu v-a invita vreodata imaginatiile bogate la scrierea de povesti? Spirit vizual, Brassai  era mester la (re)construirea unor universe prin intermediul unui singur cadru. Peter Lindbergh, pentru un pictorial pentru Vogue Paris, 1989, prelua la randul sau stafeta inspiratiei "stradale", adauga un omagiu cafenelelor pariziene imortalizate de Brassai si contribuia cu acel strop de glamour necesar oricarui numar Vogue Paris. Personaje chestionabile, cu o poveste doar intuita, dar extrem de chic. Recunosc ca incep sa regret faptul ca editorialele de moda sunt fotografiate in special digital. Fotografia analoga avea un farmec si o emotie aparte.




Mai multe imagini - pe facebook

3 comments:

Ioana Liliana spunea...

Intr-adevar, Brassai reuseste sa captureze magie, e ceva mai presus chiar si de cuvinte. Foarte frumos post si grozava resursa e linkul de pe facebook, multumesc!

sasha spunea...

ma fascineaza gradul in care oamenii isi readuc preferintele vestimentare la suprafata.
stiu ca moda e ciclica, insa uneori e ridicol sau macar amuzant... - vezi pantalonii scurti din imaginea cu pod.
interesanta perspectiva: le arata fetele doar cat sa contureze mai bine intreaga atmosfera. in rest le lasa in anominatul cotidian. fain :)

NoFaceFashion spunea...

cool topic! si eu mai "caut" povestile oamenilor pe care ii intalnesc intamplator ...

Trimiteți un comentariu