joi, 4 iunie 2009

Cate Blanchett in rolul lui Coco






Anul acesta ar putea fi numit cu usurinta anul Chanel. Coco Chanel, mai exact. Pornind de la scurt-metrajul alb-negru filmat de insusi Lagerfeld, continuand cu Coco avant Chanel si Chanel si Stravinskyi, urmate de noul film-reclama pentru Chanel nr.5... Vogue Australia pastreaza si cultiva aceasta sursa de inspiratie si o propune pe Cate Blanchet drept incarnare a legendarei frantuzoaice pentru un pictorial alb-negru.
Nu vreau sa compar imaginile acestea cu cele din Coco avant Chanel, caci e vorba de un film (pe care inca nu l-am vazut) versus un editorial de moda, dar Cate mi se pare ca isi joaca rolul in mod admirabil. Matura, de rasa, de o frumusete aparte, este opusul unei aparitii de model, in sensul bun al cuvantului, caci Cate transmite emotii, construieste un caracter si retine privirea asupra imaginilor.

Imagini: Lookatme

PS: putin off-topic, dar am senzatia ca Lagerfeld se transforma, daca nu s-a transformat deja, intr-un personaj 100% postmodernist. Se autociteaza, se autoironizeaza, se joaca cu propria imagine, detasandu-se de ea si recunoscand direct sau nu constientizarea faptului ca a devenit un icon. Un icon in sens de simbol al culturii de masa, marca, logo, nu doar in sens de model... Acum urmeaza sa isi imprumute vocea unui personaj animat. Nu reusesc sa ma hotarasc daca mi se pare un experiment interesant si curajos din partea sa sau...?

4 comments:

Florina spunea...

Wow! Ce imagini frumoase!!

Eda spunea...

Foarte frumoase pozele! Abia astept sa vad Coco avant Chanel...am mari asteptari de la Audrey Tautou.

Denisa L spunea...

La prima vedere chiar am avut impresia ca este Coco...

Anna Pope spunea...

Femeia asta nu inceteaza sa ma surprinda cu frumusetea ei!

Trimiteți un comentariu