vineri, 13 august 2010

Dilemele pantofilor

Probabil ca incep sa imbatranesc. Si sa ma "demodez", incet si sigur. Fiindca incep sa caut in pantofi lucruri atat de plictisitoare ca si confortul. Nu mai vorbesc de frumusete - sunt pentru frumusetea imperfectiunilor si disproportiilor, pentru acel "jolie laide" care da caracter persoanelor si obiectelor , dar trebuie sa recunosc o mare taina - experimentele asupra pantofilor incep sa devina, in ultimul timp, intrucatva redundante. Par sa vad multiple clone Givenchy, platforme care mai de care mai incomode si tinte/sticlaraie pe post de elemente decorative, ceea ce face clasicele "barcute", constante si neschimbate, foarte atragatoare.
Mai conteaza oare daca o pereche este departe de standardele "clasice" de frumusete (proportii si, de ce nu, confort), daca sunt "la moda", anuntati cu sule si trambite, bine fotografiati in editoriale publicitare profesioniste si, mai ales, doriti? Ma refer la una bucata pereche de incaltari, ale caror imagini au inceput sa apara recent pe la diverse adrese. United Nude pentru Iris Harpen. Suficient de din-alte-dimensiuni, cu elementul soc prezent la datorie, sculpturali, atragatori si...




... uimitor de asemanatori cu pantofii semnati Alexander McQueen, din penultima sa colectie (sau ultima prezentata in timpul vietii?

sursa imagini

1 comments:

Daiana spunea...

am scris de putin timp despre iris, foarte entuziasmata... mi se pare un super designer.

acum, pantofii acestia... noua desigur ca ni se par imitatii/reinterpretari ;;)

asemanarea cu cei ai lui mcqueen exista, dar in doze in care pe mine nu ma deranjeaza: cred ca a modificat "modelul" destul de abil :))

Trimiteți un comentariu