miercuri, 9 iunie 2010

RFW 2010, in asteptarea prezentarilor



Iasiul ne tine in priza - temperaturile tind sa sara de 30 de grade, iar evenimentele din cadrul Romanian Fashion Week se tin lant, solicitand din partea participantilor concentrare si prezenta de spirit. Am facut un mini-preview, impreuna cu Adina Necula (Hotcity.ro), colectiei lui Lucian Broscatean (nu vreau sa va dezvaluiesc prea multe inainte de vreme, dar arata extraordinar de interesanta), iar mai tarziu, alaturi de Andreea Inankur (AloModa si IntreFete.ro) am luat-o la intrebari pe Alina Ene despre colectia cu care va debuta maine seara ( se anunta niste metode inedite de imprimare a tesaturilor si niste provocari tehnice, provocari carora cred ca echipa tehnica a RFW le va face fata cu brio).






Adina Necula, proband piese din colectia lui Lucian Broscatean, colectie care va fi prezentata asta-seara.


Adina, cea curajoasa, a probat si pantofii care insotesc colectia, creati de catre Mihut Boscu, din lemn de brad, prelucrat de mana. 


Andreea Inankur si Alina Ene

Backstage-ul e un furnicar de oameni ocupati - modele, make-up artisti, stilisti, fotografi, organizatori si presa/bloggeri care incearca sa ia pulsul actiunilor si sa surprinda cele mai "fierbinti" imagini :). Fitting-uri si repetitii, probe de sunet, lumina, machiaj, mult-prea-multa nicotina inhalata (si din partea subsemnatei :) si cofeina ingurgitata. Este extrem de palpitand sa fii in centrul actiunii, recunosc. Si nici o colectie vazuta online nu poate concura cu sansa de a putea "lua greutatea" hainelor pe viu! Nici o fotografie, oricat de iscusita, nu poate compensa senzatia tactila a tesaturilor si sansa de a analiza in detaliu finisajele (sarea si piperul unor creatii talentate).



Am asistat si la conferinta de presa, kick-off-ul evenimentului. Nu e deloc usor sa pui la punct un eveniment de asemenea anvergura in perioada de criza, de aceea e cu atat mai de apreciat sunt eforturile echipei organizatorice si ale sponsorilor si partenerilor evenimentului. 33 de colectii, dintre care 6 debuturi, un eveniment special dedicat modei romanesti, in cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai si un premiu acordat de catre producatorul german de furnituri Freudenberg unui tanar designer roman* - toate aceste lucruri se intampla datorita unor eforturi sustinute ale unor persoane pasionate.


Reprezentantii presei si ai publicatiilor online, inainte de inceperea conferintei de presa (poate o recunoasteti pe Andreea Inankur, twitterind de zor din primul rand :), pe mine si Daiana Folea). Ii multumesc Mihaelei Balan pentru fotografie :)



*Irina Schrotter a anuntat azi, in cadrul conferintei de presa, ca, de comun acord, designerii consacrati au renuntat la premiul Freundenberg in favoarea designerilor debutanti.

0 comments:

Trimiteți un comentariu