joi, 20 mai 2010

Intrebare-ntrebatoare

 

 

 Ce faceti cu hainele care nu va plac/nu le mai purtati/au iesit din moda/va sunt mici sau mari?

 

Recomandarea generala e sa scapam de ele – daruite sau donate, vandute (daca aveti vana de vanzator), intr-un cuvant, eliminate din viata si dulapul unei persoane din moment ce nu mai raspund necesitatilor curente.

 

Personal, sunt anti-talent la a face acest gen de curatenii/sortari. Anume de aceea am haine in dulap (care incepe deja sa geama de cat de plin e sarmanul), impachetate in pungi, pachete, genti plasate in locuri strategice ale micutului apartament in care locuim acum. Nostalgii, amintiri, sperante (de multe ori desarte) ca voi slabi si voi putea imbraca rochia aia alba cu picatele negre (very ‘50s, cumparata in iarna lui 2008, cand incapeam in 36... da, au fost vremuri frumoase :D). Argumente pe care sunt sigura ca le-ati folosit si voi, nu o data – poate imi prinde bine mai tarziu, poate o sa am nevoie o data. In cazul meu, functioneaza. Eu pot relua purtarea unor piese, dupa o pauza indelungata. Le redescopar si le folosesc pentru noi tinute. Numarul combinatiilor posibile creste, iar o biata camasa alba isi poate regasi vitalitatea cu ajutorul unor accesorii.  

 

Dar uneori imi doresc mai putine lucruri, dar mai bine alese. Cateva piese de impact, selectate rational, cu grija, cu o eventuala investitie, in loc de masa impresionanta, dar obositoare, de haine.

 

Voi ce sunteti? “Manageri” sau “angajati” ai dulapului?

 

PS: sa-mi fie iertata lipsa de postari din ultimele zile, sunt extrem de obosita si ocupata, sper ca week-end-ul sa aduca o mult-dorita si necesara odihna si inspiratie J

 

12 comments:

Denisa L spunea...

eu sunt undeva la mijloc, cand fac ordine in dulap (destul de rar) dispar cam jumatate in haine, in sensul ca le duc la tara...acum nici nu mai pot sa inchid usa la dulap si multe haine nu pot sa le mai port pentru ca imi sunt mari:( dar nici nu pot sa le abandonez, nu ma lasa inima...

I know the feeling, get some rest!!

Nausica spunea...

Si eu faceam selectii si ma descotoroseam de restul dar, dupa o perioada, erau haine pe care le regretam si pe care le-as mai fi purtat. Solutia e simpla: mai multe dulapuri!:))

Unknown spunea...

schimb?

Dana spunea...

Am o anumita categorie de haine de care ma descotoresc cu usurinta - haine cumparate la nevoie de exemplu, atunci cand eram pe luna, si imi trebuia o pereche de sandale sa zicem, si nu aveam la indemana dulapul de acasa, iar perechea gasita nu corespunde intocmai gusturilor mele.

Sau haine din categoria: ce a fost in capul meu cand le-am cumparat?

Dar trebuie sa marturisesc sunt reduse ca si numar, hainele pe care le dau cu usurinta...

Eu am gusturi destul de constante. Si nu am fluctuat in greutate f mult de-a lungul anilor. Asa ca inca port haine din liceu de exemplu (ma rog, cele purtabile, am trecut si eu prin faze de teribilism specifice varstei). Dar din pacate am gusturi cred comune :) pentru ca mereu gasesc noi si noi lucruri pe care pur si simplu NU pot sa NU le cumpar. Si uite asa pot sa zic ca am acasa un magazin intreg....

Anca spunea...

Mie nu imi place sa tin hainele pe care nu le mai port, ocupa inutil spatiul. De obicei le pun in pungi de gunoi si le las in fata casei (se gaseste imediat cineva care sa le ia) sau le dau celor care au nevoie. Nu ma atasez foarte mult de obiecte si nu imi place sa ma inconjor de lucruri inutile, care sa-mi ingradeasca spatiul.

Bineinteles ca as avea nevoie de dulapuri mai mari, desi hainele mele sunt momentan imprastiate in 3 locuinte. Totusi, sunt selectiva cand cumpar ceva in sensul ca fac alergie la anumite materiale, altele ma inteapa, nu suport hainele incomode, pretul trebuie sa fie accesibil, deci aria de cumparare se restrange. Haine SH nu pot sa port din cauza campului enegetic al persoanelor care le-au purtat, care intra in conflict cu al meu :) (da, cred in treaba asta cu energia).

Anonim spunea...

salut.sunt mari.
eu am luat in greutate in ultima perioada si aveam multe haine super tari care nu ma mai incapeau, si de fiecare data cand dadeam cu ochii de ele, intram in depresii si imi tot ziceam , ca lasa ca o sa le mai port eu vreodata..in fine, de ceva timp nu mai gandesc asa, nu ma ajuta si in plus ocupa loc degeaba in sifonier.asa ca le-am pus cam in 3 pungi imense si le-am pus la subsolul blocului..macar sa se bucure altii de ele.
dar sunt si cam obsedata de haine si tot timpul e dulapul plin :D

sasha spunea...

pai dupa cum am povestit prin alte parti, am un dialog interior eu cu mine cu moi si cu dulapul.
la unele renunt usor, la altele nu renunt deloc pentru ca nu-s pregatita fix in momentul ala, dar sunt de acord poate peste 2 ani...
am tendinta sa modific, sa combin lucrurile si atunci mi se pare ca toate au potential.

nu sunt master of the closet, e un parteneriat intre noi, ne iritam si adoram reciproc, pe rand ca asa e frumos.

cred in istoria lucrurilor, am o parte din haine/accesorii vechi, de pe la bunici sau de la mama - de alea nu m-as desparti sub nici o forma.
de restul - daca trebuie, fac un sac mare si le duc la bunica-mea care se ocupa cu distributia lor :)

VertAnge spunea...

O parte le dau celor care au mai multa nevoie decat mine de ele, dar pe cele fata de care sunt mai atasata le duc la mama la tara. Din cand in cand le mai sortez si le readuc in garderoba. Unele au calatorit destul de des :)

Nati spunea...

Am avut si eu o perioada in care nu aveam curaj sa renunt la haine. La un moment dat m-am hotarat sa renunt la hainele pe care nu le-am purtat pe parcursul ultimului an. E un filtru foarte bun. Daca pe parcursul unui an intreg nu am reusit sa-i gasesc o utilitate unei piese vestimentare, sansele sa o imbrac la un moment dat sunt mici. Asa ca prefer sa renunt la ea si sa-mi cumpar una noua in loc. Deocamdata, nu am regretat decat de vreo doua ori, dar nu foarte mult:)
Cred ca atitudinea fata de haine depinde de atitudinea fata de lucruri, in general. Eu nu ma atasez decat extrem de rar de lucruri si de obicei renunt la ele intr-un stadiu in care ar mai putea fi utilizate. Cred ca e rezultatul chiriilor in care am stat. De cate ori ma mutam, preferam sa arunc o parte din lucruri decat sa le car pe toate dupa mine. Si in plus, aveam senzatia ca incep un nou capitol in viata, cu lucruri noi...

Ceapros spunea...

frumos bogul.am sa-l vizitez mai des, vad ca ai lucruri foarte interesante.Mult succes in tot ceea ce faci

Anonim spunea...

eu nu prea arunc nimic pentru ca stiu ca unele trenduri o sa revina..in plus eu ma atasez de haine si cred ca devin la un moment dat o parte din noi.de aceea nu am sa arunc niciodata rochia de la banchet sau rochia cu buline pe care am purtat-o la prima intalnire cu "the actual prince charming".poate suna ciudat..dar eu chiar cred asta.singurele haine care ajung pe la tara sunt cele ponosite si destul de uzate..

Florina spunea...

Am mai avut genti si pantofi nepurtate deloc sau foarte putin, cel mai probabil cumparate impulsiv, care bineinteles ca nu mi-au mai placut dupa cateva zile :( Astea le-am vandut la preturi mici pe www.okazii.ro ca sa imi eliberez dulapul si am facut si niste bani dupa ce le-am vandut pe toate :D Dar astea erau lucruri cumparate de foarte mult timp si intre timp m-am lecuit cu cumparaturile astea impulsive :))

Trimiteți un comentariu