marți, 1 iunie 2010

Alena Akhmadulina ss 2010



E usor sa fii "sexy". Parti stratetige ale corpului trebuie lasate la vedere. Lungimea picioarelor subliniata, talia de viespe - evidentiata. Curbele ametitoare puse in valoare. Dar nu e genul de "sexy" care sa-mi starneasca mie interesul, nu pe termen lung. Sunt din tagma celor care considera ca prea multa piele golasa poate sa si plictiseasca. Si puterea seductiei creste exponential din moment ce invatam sa sugeram mai mult decat sa aratam. A fi misterioasa poate fi o provocare mai mare si mult mai creativa decat a defila intr-o fusta mini pe langa un santier de constructii. E o investitie pe termen lung, poate fara "dobanzi" imediate, dar cu multiple satisfactii. 



Alena Akhmadulina este un designer rus care reuseste sa se miste cu multa dezinvoltura pe acest teren minat, al siluetelor seducatoare, dar interesante, al lungimilor si transparentelor provocatoare, dar creative.







Colectia primavara-vara, prezentata in cadrul Paris Fashion Week, contine o selectie simpatica de tinute inspirate din "power-dressing-ul" anilor '80, din masculinitatea extrem de feminina a anilor '40 si dintr-un de extrem de ingenios joc al unor texturi diverse, futuriste si "clasice" laolalta. 
Bonus adaugat - imprimeurile! Eclectice, bogate, senzuale, imita si reinterpreteaza fiinte reale sau imaginare. Echilibreaza de minune matematica complicata a texturilor. Modul in care sifonul si matasea sunt lasate sa coexiste cu materiale contemporane, rezultate a unor experimente chimice de ultima generatie reprezinta o provocare stilistica. Daca e sa consideram moda drept barometru al societatii, cum am explica modul in care nenumarati designeri pun la incercare noi materiale, fara a schimba insa radical silueta? 

Cum vi se pare? Cum s-ar integra asemenea piese in stilul vostru personal?

Colectia intreaga poate fi vazuta pe site-ul designerului.

2 comments:

alexandra dobra spunea...

Frumos articol. Sunt complet de-acord cu tehnica seductiei prezentata mai sus. Imi sunt pe plac si creatiile vestimentare. Daca nu as locui in tara asta mizerabila, s-ar integra perfect in stilul meu ;)

sasha spunea...

cele mai multe mi se par purtabile si potrivite stilului meu. mai putin ultimele doua pe care le-as combina spre o tinuta mai decenta :P

Trimiteți un comentariu