joi, 25 iunie 2009

Poppy Small










De obicei, intrand pe site-ul vreunei marci sau designer, in primul rand arunc ochiul pe colectii, curente si trecute si de-abia dupa citesc pagina biografica. Pe pagina de start a site-ului Pippei Small, m-am indreptat intai spre rubrica cu informatii personale. Si am fost intampinata de cuvinte simple si extrem de frumoase, asemanatoare intru-catva bijuteriilor pe care le creeaza, dupa cum m-am convins mai tarziu: " she began to string them together to make, for her, a tactile diary of her existence (...) The jewellery told stories, held secrets and helped a shy child express herself through the tangle of bracelets and amulets."
Antropolog ca pregatire, implicata in diverse proiecte, atat legate de moda, cat si de studiul si ajutorarea diverse populatii din colturi indepartate ale lumii, Pippa creeaza piese impresionante prin simplitatea lor si mesajul puternic, dezgolit de suprafete si detalii inutile, amintind concomitent de tarile straine pe care le viziteaza, de bijuteriilor mileniilor trecute si de forme de naturale, ancestrale, preumane de existenta a materiei. Metale in forma masiva, pietre pretioase neprelucrate, mici imagini ale unor pasari sau plante, inspirate din locurile vizitate, pentru colectiile tematice sau din pietrele propriu-zise. Bijuterii care isi pastreaza valabilitatea intr-o sala de bal si in pustiu, alaturate unui smoking in varianta feminina si unor valuri de bumbac racoros.
Pippa a colaborat cu diverse case de moda, inclusiv Gucci, Nicole Fahri si Chloe, si incearca sa combine cele doua pasiuni ale sale, pentru a ajuta triburi si populatii ale caror moduri de viata sunt amenintate de saracie si nedreptate sociala.

1 comments:

Eda spunea...

Ce interesanta e piatra roz! Admir oamenii care lupta pentru a-i ajuta pe ceilalti...poate si pentru ca sunt atat de rari!

Trimiteți un comentariu