marți, 14 aprilie 2009

Femeia are o mie de fete


Suntem, concomitent, feminine, seducatoare, inocente, seducatoare si loiale fata de alesii nostri. Cautam si acceptam diverse roluri si pentru aceasta avem nevoie de haine pe masura. Care la nevoie sa ne prezinte drept niste fiinte inocente si fragile sau puternice si stapane pe situatie. Hainele create de Peter Soronen ar putea, cred eu, sa indeplineasca o parte dintre aceste indatoriri.
Soronen a inceput prin confectionarea corsetelor. Ghidandu-se dupa modele ale unor secole trecute, incerca sa le adapteze siluetei moderne, in special in forma rochiilor de seara sau de mireasa. Prima colectie si-a prezentat-o in 2007.


Talie bine definita, croiuri lucrate la milimetru, drapaje, o paleta de culori restransa, modul in care foloseste printurile si texturile tesaturilor - in suma, toate componentele par a fi destinate unei puneri in valori cat mai reusite a siluetei feminine. Crearea unor forme cat mai frumoase pentru a complimenta corpul unei femei - misiunea cea mai dificila in timpurile jerseului atotputernic.

Colectia primavara-vara 2009 (imaginile din prima jumatate a postului) este "populata" de rochii inflorate, tema antica sub forma decolteului asimetric si ale drapajelor in zona bustului si siluete in stilul lui Marilyn Monroe, pe cand pentru la toamna, designerul ne propune o femeie la fel de seducatoare, dar mult mai puternica si misterioasa. Piesele create de Soronen au preturi pe masura muncii si detaliilor atent gandite. Luxul calitatii se plateste scump.

2 comments:

Denisa L spunea...

sunt superbe rochiile dar ma tem sa caut cat costa...

carola spunea...

Nookie, am cautat eu si costa de te doare capul :D

Trimiteți un comentariu