sâmbătă, 4 octombrie 2008

Street style in street photography. An exhibition.

De multe ori ma gandesc ca nu e prea rau sa fii un glob-trotter - azi, sa zicem la Londra, la lansarea noii linii Kate Moss pentru Topshop, maine la New York, pentru experienta Colette+Gap, poimaine la Milano, pentru Saptamana Modei.

Totusi, din diverse motive (cele financiare isi au si ele rolul, recunosc :D) nu prea sunt o glob-trotter-ita veritabila si nu cred ca voi ajunge anul asta la New York, ma multumesc sa le recomand celor mai mobili decat mine sa dea o fuga la Muzeul Bronx din New York, pentru a vedea o expozitie dedicata street-photography. Anuntata pe site-ul muzeului ca punand accent pe "arta strazii, viata strazii - sursa de inspiratie pentru artistii si fotografii de la sfarsitul anilor '50 pana in prezent", expozitia promite sa fie foarte interesanta pentru cei pasionati de fotografie si istorie vizuala, dar si de moda strazii, subiect de maxim interes pentru mine :D. Un exemplu in acest sens puteti vedea mai jos:


“Untitled (Two Boys: Sizzlin’ Chicken),” a 1981 work by Jamel Shabazz.

Probabil ca baietii erau imbracati "cu atitudine" in 1981 - jeansii urmand linia corpului, cureaua cazuta, adidasii cu sireturi in culori puternice si chipiurile :D Totally cool, man! :)



Valie Export/Artists Rights Society (ARS), New York, via VBK, Vienna

Interesanta vedere asupra Humanicului vienez, nu-i asa? :)


Puteti gasi o recenzie a expozitiei si mai multe imagini in articolul si galeria aferenta de pe NY Times. Pentru cei ce stapanes mai bine rusa - o scurta compilatie a articolului original si aceleasi fotografii (fara indicarea sursei, din pacate), toate aici.
Din pacate nu stiu daca expozitii de aceleasi gen au fost vreodata organizate in Romania. Mai gasesc prin diverse surse (blogul lui Alex Galmeanu fiind una dintre ele, blogul din pacate inchis al lui Octavian Coifan...) fotografii de epoca si stiu ca in ultimul timp au aparut multe carti bune despre Bucurestiul de altadata. Totusi, mia de km care ma despart de Bucuresti ma impiedica sa ma ocup de problema asta. Asa ca, veniti-mi in ajutor cu resurse si recomandari - moda strazii in Romania ante si interbelica :). Multumesc anticipat!

0 comments:

Trimiteți un comentariu