sâmbătă, 18 octombrie 2008

Face your inner clown!


Bulinele Comme de Garcons pentru H&M s-au facut anuntate de ceva timp, dar se pare ca totul e deja cat se poate de oficial - avem lookbook, o avem pe Erin Wasson in editia de noiembrie a Vogue Japonia, avem si data oficiala de lansare a colectiei-capsula in magazine - 13 noiembrie.
Sa vedem acum daca merita aceasta colaborare efortul deplasarii pe data de 13 pana la cel mai apropiat magazin H&M (in cazul meu, ar fi Austria sau Italia, daca exista H&M in Italia :D, asa ca ar fi cu adevarat un efort, ca timp si bani).


Estetica aflata la baza conceptului colectiei e destul de specifica stilului designerului Rei Kawabuko si, daca e sa o spunem f simplist, este evident ca Kawabuko nu e Cavalli :D. Dupa cum a declarat designerul Comme des Garcons, creativitatea si stilul CGD au fost prioritare in dezvoltarea colectiei pentru H&M, cu acordul celor din urma. In mod evident, prin comparatie cu colectiile precedente create de Lagerfeld, Stella McCartney, Cavalli si Viktor&Rolf, cea CDG este mult mai specifica si mai putin comerciala - siluetele sunt deconstructed, mult negru, stofa de lana si bulinele obsesive. Se pare ca si preturile sunt mai ridicate fata de standardele cu care H&M si-a obisnuit clientii, dar, se pare, ca si calitatea ar fi pe masura.

Ok, sa trecem de la teorie la practica si sa ne uitam rapid pe ce ne propun CDG+H&M pentru golirea buzunarelor.

Pantaloni care mai de care mai ciudatei. Sunt sigura ca se vor exista persoane care vor reusi sa arate foarte cool si armonios purtand aceste piese, dar eu in mod categoric nu ma voi numara printre ele. Doar pantalonii de calarie mi se par "cumparabili" din punctul meu personal de vedere.



Fustle sunt si ele deconstruite, doar ca ar fi, aparent, mai purtabile. Rochia stil balerina mi-a atras atentia - pare sa fie suficient de versatila si adaptabila mai multor stiluri.



Bulinele sunt multe - mult prea multe pentru gustul meu (si mie imi plac, de obicei bulinele...). Me not likes it!


Imi plac pardesiul (un must buy de zile mari!!! :) si jachetele, si cele mai simple si cele mai conceptuale, toate din stofa de lana neagra. Mi-au mai placut accesoriile, vreau neaparat portmoneul, e f dragut cu bulinele lui cu tot!



Linia masculina a colectiei e mai simpla si mai adaptabila, desi, si in cazul barbatilor, cateva piese sufera de atacul bulinelor! (promit solemn sa nu mai pronunt cuvantul "buline" in acest post! :D). Per total, imi place mai mult decat linia pentru doamne.



Desi multa lume e sceptica referitor la succesul comercial al acestei colectii, e foarte posibil sa atraga un public nou in H&M si sa aiba priza in Asia - poate asa se si explica stylingul si modelele folosite in campania publicitara. Personal, nu cred ca voi sta pe 13 noiembrie la coada la vreun magazin H&M de dragul colectiei CDG, dar, daca voi avea ocazia, voi investi in cateva piese. Voua cum vi se pare? Purtabila? Ciudata? Versatila? Pentru cei nehotarati, puteti sa mai aruncati o privire pe un lookbook alternativ (cu preturi ce trebuie convertite in euro) si o scurta relatare despre un sample-preview. Pentru informatii privind unde si ce linii puteti cumpara intrati pe site-ul H&M. Accesati Store Locator si selectati tara care va convine cel mai mult ;).

Toate imaginile sunt preluate de aici (linia femei) si aici (linia barbati).

0 comments:

Trimiteți un comentariu