Andreea Tincu & Sense
Mie-mi place Andreea Tincu. De fapt, e printre designerii romani preferati. Colectii "curate", gandite, coerente, dar niciodata plictisitoare. Haine care se pot traduce extrem de usor in viata multora dintre noi, fara eforturi de adaptare prea mari, piese cu un croi impecabil (cel putin din ce pot judeca de pe podium si din imagini - din pacate, in orele in care am explorat backstage-ul, cabina Andreei Tincu era inchisa, asa ca nu am avut ocazia nici sa le studiez in detaliu, nici sa cunosc designerul personal, desi cred ca as fi avut un atac subit de timiditate oricum, asa cum am patit cu Andra Clitan :). Exista o poveste in spatele acestor piese, cea a soldatelului de plumb si a balerinei sale, dar povestea nu ameninta personalitatea purtatorului.
Ca tot ne place sa discutam in ultimele sezoane juxtapozitia feminin-masculin, mai ales in ultimele sezoane, atrageti atentia la cat de feminin arata jachetele si camasile inspirate din diverse elemente ale uniformei militare, in juxtapozitie cu niste coapse puse frumos in evidenta printr-o pereche de pantaloni, fuste mini, matase de un rosu intens. O colectie laconica si foarte seducatoare in tonuri de gri si rosu. Si o multime de noi piese in lista interminabila de Obiecte ale dorintei.
Andra Clitan
Daca voi mai avea ocazia sa particip la evenimente de asemenea anvergura, o voi face in primul rand pentru ca imi da ocazia sa vad colectiile din mai multe perspective - in backstage, in detaliu, eventual descosand designerul despre croi, realizare si concepte. Pe podium - pe viu, pentru a vedea hainele in miscare, puse in valoare de manechine si post-factum, in imagini, pentru a cerne impresii. In cazul "Back to Roots", colectia pentru sezonul toamna-iarna 2010, semnata Andra Clitan, am reusit sa bifez toate cele trei puncte. Sa vad cum detaliile disparate, "pipaite" timid in cabina, prind viata pe catwalk si cat de contemporane apar, brusc, deciziile designerului. Daca tricotajele cu model floral stilizat nu emanau prea multa charisma pe umeras, introduse intr-o tinuta masculina, au devenit un jucator de temut. Andra zicea pentru aceasta colectie ca se intoarce la radacinile maramuresene, dar nu e nici urma de praf din curaful strabunicii in aceasta insiruire de tinute. Tricotajele, pielea, lana, pluta si lemnul, toate materiale cat se poate de naturale, sunt puse in aplicare intr-o maniera cat se poate de moderna, in piese destule femei active se vor simti motivate sa le poarte.
Lena Criveanu
Mi-ar fi greu sa nu fac declaratii de dragoste colectiei Lenei Criveanu, eu fiind o fana declarata a culorilor si combinatiilor ingenioase si delicate. Faptul ca designerul le-a adus la viata prin rochii romantice si jachete minunat construite nu poate constitui decat un mare bonus. Sunt cunoscuta printre colegii mei de serviciu pentru alegerile aparent "nepractice" de haine in timpul iernii - ce poate fi atat de ne-practic, provocator si dezirabil intr-un februarie sters si incolor, decat o rochie in stilul anilor '30, purtata cu o redingota pufoasa. Minunate broderii (detaliile carora le-ati putut observa in postarea-preview de mai devreme), volume ce echilibreaza feminitatea rochiilor si accesorii de par fantastice (inspirate, as zice, din costumul national rusesc). Lena Criveanu creeaza un personaj, unul de poveste, dar piesele sale par a rezista de minune si pe cont propriu, separate de restul.
0 comments:
Trimiteți un comentariu