marți, 6 aprilie 2010

Diversificam shoppingul


Ma puteti pierde intr-o librarie (cu mai mare succes decat intr-un magazin de haine :), iar librariile muzeelor constituie o placere aparte - tind intotdeauna sa cumpar una dintre cartile dedicate expozitiilor curente, vazute in acea zi, dar imi mai bag nasul si in sectia de albume de arta. Singura problema e ca volumele dorite de mine sunt mult prea grele (si uneori prea scumpe) pentru a fi purtate dupa mine tot restul zilei. Dar muzeele ofera si experienta unui alt tip de shopping. Unul aparent mai superficial, dar posibil la fel de placut pentru o pasionata de bijuterii si accesorii. De la produse promotionale, brodate/inscriptionate cu logo-ul muzeului sau imagini din expozitiile curente, pana la creatii ale unor tineri sau mai putin cunoscuti designeri. MoMa, MET, Victoria&Albert si alte institutii respectate au inclus in cadrul paginilor electronice si magazine online, in care materialele de interes cultural coexista minunat cu piese purtabile. Am selectat cateva dintre favorite (bijuteriile par a se transforma intr-o obsesie :)).

De sus in jos:

1. Brosa, MET.
2. Cercei-panseluta, Cilea, Victoria&Albert.
3. Brosa "impadurita", Becky Crow, V&A.
4. Colier "Scaune", inspirat din colectia Muzeului Hofburg (vezi si postarea mea referitoare la Muzeul Mobilei din Viena, care expune multe dintre piesele aflate in patrimoniul Hofburgului, dar si setul de imagini de pe flickr).
5. Colier din snururi de matase, Claire Saginer, MoMA.
6. Cercei incrustati cu cristale, Alexis Bittar, MoMA.

Care e bijuteria voastra preferata? Va tenteaza ideea de a colectiona bijuterii?







1 comments:

Ioana Liliana spunea...

Grozav post! Recunosc cu mandrie ca acelasi lucru se intampla si cu mine. Intr-o librarie exista 100% sanse sa treaca mama pe langa mine si sa n-o observ. Iar in legatura cu gift-shop-ul muzeelor, bijureriile sunt intr-adevar o alternativa mai guilt-free daca sunt luate de aici, si cu siguranta una mai pretabila la a fi purtata prin oras dupa o vizita la muzeu. Kiasma are o selectie foarte draguta de carti, si o serie de bijuterii la fel. Ah, si mai are si Lomo, dar nu am gasit ceva ilustrativ online sa-ti arat. . .

Trimiteți un comentariu