joi, 25 martie 2010

Andreea Tincu & Sense TI 2010






A fi laconic nu inseamna a renunta la expresivitate sau profunzime in exprimare. Presupune doar o concetrare sporita a ideilor, o selectie mai atenta a formelor pe care le iau acestea. Laconic inseamna a spune multe prin cat mai putine cuvinte/semne. Andreea Tincu este unul dintre designerii care reusesc acest lucru. Colectiile sale sunt coerente, bine redactate si atent gandite. Accent pe croi in detrimentul "infrumusetarii" sporite, paleta restransa de culori, pentru a pune in valoare formele si volumele folosite. Totodata, colectiile Andreei Tincu au ceva jucaus, nefortat in ele, ceva care le face accesibile si agreabile in pofida complexitatii conceptului.
Pentru colectia toamna-iarna 2010, Paul Poiret, scoala Bauhaus si liniile kimonoului japonez au servit drept sursa de inspiratie. Doamna cu hermina a oferit inspiratia pentru stilizarea modelelor (inainte sa citesc comunicatul de presa, imi aminteam, uitandu-ma la colectie, de prerafaeliti si doamnele anilor '20, art deco, dar m-am inselat :).
Intr-un cuvant, o colectie frumoasa de tot de la unul dintre designerii mei romani preferati :). Iar colaborarea cu Sense pare foarte promitatoare.

Cum vi se pare colectia? Va tenteaza vreo piesa anume?

Multam, Dada, pentru imagini ;)

1 comments:

Victoria Coroban spunea...

Mi se pare superba colectia. Rochia alba cu elefantei este preferata mea. La prima vedere am zis ca e o colectie SF creata in Antichitate :).

Trimiteți un comentariu