marți, 2 februarie 2010

Reading Goodies



Săptămâna aceasta a fost una dedicată Bones și The Mentalist. Recunosc că am o mare slăbiciune pentru seriale detective și o seară e mai palpitantă cu un episod de Homicide sau Inspector Morse in meniu ;) E chiar placut uneori să faci o pauză, una fără modă... Doar că nu-i pauză de modă adevărată când trag cu ochiul de două-trei ori pe zi pe aplicație style.com pentru iphone, să văd noile colecții și nici când stau la taclale pe twitter despre pălăria lui Tavi de la prezentarea Dior, Yamamoto sau blogurile de stil masculin (decepționant de puține).
(Nu-s o twitteristă din cale-afară de interesantă - în afară de vreme și meniul zilei, de obicei vorbesc despre modă, dar dacă sunteți curioși, îmi puteți face o vizită :)

- Un articol pe Colette Patterns despre îmbrăcămintea generației Beat.
- MauVert despre proaspetele colectii masculine.
- Prețul accesibil al hainelor mass-market se datorează, în mare parte, producției în țări cu nivel scăzut de trai. Despre eforturile producătorilor britanici din Sri Lanka în vederea păstrării unor standarde etice, într-un articol pe Times Online.
- Wendy Brandes, despre productie, vreo două săptămâni în urmă - de ce merită să dai banii pe obiecte produse acasă. Informațiile și sfaturile oferite de ea se referă în special la producerea de bijuterii, dar pot fi extrapolate ușor.
- Corina Vlădescu a prezentat o nouă colecție, care poate fi văzută pe AloModa. Tot AloModa lansează AloChicDiary - agendă-poșetă, frumoasă-foc :) (vedeți că fetele au pus la cale și-un concurs ;)

- Tendințele pentru sezonul primavara-vara, în tălmăcirea Adinei Necula, pe HotCity.
- Piesele-cheie ale sezonului, luate la întrebări pe Times Online.
- Fetele de la Burp ne sfătuiesc să ne mai schimbăm obiceiurile. Măcar pentru o zi, măcar pentru o scrisoare :)
- Un articol despre încurcatele căi ale copyright-ului în modă, pe Patternschool (un blog recent descoperit, cu multe informații tehnice utile unor designeri în devenire - eu l-am
- Fashionista.com comentează câteva mituri legate de săptămânile modei și propune câteva principii de bun-simț, pentru aceleași săptămâni (din categoria să fim la curent, chiar de la depărtare ;)

- Adela Coc explică cum ne putem face brățări din sticle de plastic și eșarfe vechi.
- La sfârșitul lui ianuarie, la Paris, s-a încheiat o expoziție dedicată lui Madeleine Vionnet, una dintre creatoarele modei secolului XX. Deoarece planurile mele de călătorie din ultima jumătate de an nu au inclus Parisul, mă pot mulțumi pe moment cu lectura unor articole despre expoziție și cu adăugarea câtorva cărți în Wishlistul meu de Amazon (care e kilometric :))
- Irina Markovits scrie (și, ca întotdeauna, scrie BINE!) despre Andre Leon Talley, dar și despre faptul că stilul nu e un set de reguli bătute-n cuie, ci o altă cale de auto-cunoaștere, aparent dificilă, dar cu un parcurs plăcut și amuzant :) Partea întâia și a doua.
- Greutatea blogurilor de modă nu se măsoară doar în numărul de vizitatori, ci și în curajul și flerul cu care unele bloggerițe își pun în valoare siluetele îndepărtate de standarde. Problema mărimii va însoți moda mereu, dar fat-fashionistele alimentează discuția și oferă prilej de-un articol pe Guardian.
- The Independent trece în revistă colecțiile Haute-Couture.

- Habar n-am când a apărut articolul, dar e excelent - e despre stilul femeilor din Germania de Est și o revistă a epocii pe care mi-aș dori să o frunzăresc pe viu (Goethe-Institut).
- Ce-o fi, ce-o păți spațiul comercial în 2010. Vești proaspete, aburinde, din businessul românesc, în compania mucalită a Paulei Negrea.
- Colin McDowell, despre viitorul incert al Haute-Couture-ului.
- Dacă vă întrebați ce mai face Kate Moss, NY Times are niscaiva răspunsuri, sub forma unui articol. Găsiți și o întreagă gamă de reacții și recenzii ale colecțiilor Haute Couture, care se vor înmulți o dată cu derularea săptămânilor modei.
- Vă gândiți la o carieră în domeniul modei? 39thandBroadway pune câteva întrebări la ale căror răspunsuri ar trebui să vă gândiți bine până vă hotărâți (realitățile din Ro sunt diferite și lucrurile par a fi și mai complicate pentru un începător).

În plus, două pagini noi de citit și urmărit în .ro - PLM Mag (titlu ironico-discutabil, editoriale foto promițător de bune, colaboratori de calitate - Octavian Coifan și Daiana Folea se află și eipe listă ;) și Trăiesc frumos, un nou blog de stil, scris frumos de tot! (primul, via AloModa, cel de-al doilea via Paula Negrea).

Ilustrații - David Downtown.

0 comments:

Trimiteți un comentariu