duminică, 27 decembrie 2009

Inspiratie editoriala

Din calendarul anului 2009 au ramas doar cateva pagini si ziua petrecerii finale, intotdeauna dulci-amare, se apropie. Cele care se pregatesc pentru o intampinare a Anului Nou intr-un cadru festiv cred ca isi au deja planificate tinutele, dar putina inspiratie pe ultima suta de metri nu strica niciodata.

Bentite iesite din comun, masti din dantela ce dau un aer retro-misterios (vedeti si o postare mai veche, Lace on her face), bijuterii masive (unul-doua inele de cocktail sau cateva pandantive/lantisoare combinate pentru un efect puternic si neasteptat). Elemnete metalice, paiete si margele adaugate unei rochii pot face diferenta dintre o tinuta draguta, dar banala si una unica.



Daca ati optat pentru piese de impact - haine din materiale metalizate, texturi stralucitoare, brodate sau dantela grea, e preferabil sa va temperati experimentele in ceea ce priveste machiajul. Desi un machiaj puternic, bine executat, poate pune in evidenta tinuta si personajul riscul de abuz e mare. "Femeia fatala" (machiaj puternic, exagerat, par aranjat, tinuta de impact, purtatoarea unui erotism mai mult sau mai putin evident, exemplificat bine de cea de-a doua imagine) arata extrem de bine in editorialele de moda, "construita" cu ajutorul unui stilist sau, in cazul unui stil personal deliberat ales, dupa ani de probe si experimente, dar in viata reala, pentru cineva care nu a mai incercat ipostaza se poate dovedi un rol dificil. Nu fugiti, insa, de rujul rosu - atat timp cat l-ati ales potrivit culorii pielii si l-ati aplicat cu grija, pe buze bine hidratate, arata extraordinar.




Trandafirii proaspeti pe post de accesoriu :) Va vor parfuma parul si pielea si va vor relaxa si imbunatati dispozitia pe parcursul serii. Prindeti-i in par sau la corsajul rochiei, pe post de brosa la o esarfa de sifon, pentru maximum de romantism.



Tendintele sezonului se invart in jurul unor personaje feminine puternice, purtatoarele unei sexualitati evidente -pantofi foarte inalti, masivi, fuste scurte, jachete de piele de croieli agresive, accesorii multe si mari, piese impodobite cu tinte. Daca vreti sa urmati o alta cale, puteti incerca varianta unor rochii cu umeri structurati, din materiale fluide frumos drapate pentru o subliniere sofisticata a siluetei - mai curand in spiritul anilor '40, decat in stilul rochiilor Balmain, devenite, intre timp, loc comun (un foarte scump "loc comun" ;).

Dar cel mai important, pentru orice petrecere, fie ea intr-un local cu pretentii, fie intr-un apartament inchiriat impreuna cu prietenii, este sa va distrati si sa va simtiti bine, fara sa fiti nevoite sa va trageti fusta la fiecare trei minute sau sa nu puteti respira sub greutatea unor haine incomode. Pantofii trebuie sa va permita sa dansati toata noaptea, daca asta va doriti si daca, la cinci dimineata, nu reusiti sa prindeti un taxi, sa va puteti tine in picioare fara a plange de durere. Imbracati-va comod si distractie cat mai placuta!!

0 comments:

Trimiteți un comentariu