miercuri, 28 octombrie 2009

Un cuvant despre Aliona






Se tot vorbeste, de ceva timp, despre faptul ca Anna Wintour, respectata, criticata si temuta redactor-sef al "Bibliei Modei" Vogue ar fi pe calea spre pensionare, ca familia Newhouse, cea careia ii apartine Conde Nast cauta "sange proaspat" care sa ii ia locul, ca scaderea numarului de pagini publicitare si cresterea numarului de critici din partea cititorilor pun dominatia Annei sub semnul intrebarii. In apogeul discutiilor, au fost vehiculate cel putin doua nume - bine-cunoscuta deja Carine Roitfeld, redactor-sef al editii franceze a Vogue si Aliona Doletskaya, care ocupa o pozitie similara in cadrul Vogue Rusia.
Au si aparut articole serioase in NY Times (semn, se pare, ca nu-i fum fara foc...), Carine a fost intrebata-chestionata, desi a tot zis ca prefera Parisul si, gura lumii zice, Aliona a fost anuntata, la o petrecere moscovita a GQ, drept urmatoarea redactorita...
Ce-o fi, ce s-o intampla, schimbarile strategice de resurse umane la Vogue SUA se limiteaza deocamdata la niste reduceri de personal si cheltuieli (tot din gura lumii - 25%), iar Anna ramane in varful piramidei, sa se lupte contra recesiunii, ascunzandu-se dupa ochelarii sai marca inregistrata.
Iar pana se linistesc valurile, am zis sa ma aflu mai multe despre doamna Doletskaya. Si e un personaj fascinant, poate chiar, din punct de vedere personal, mai interesant decat Anna si Carine. Fiica unor medici-pediatri celebri, e licentiata in ligvistica si si-a sustinut si doctoratul la Universitatea de Stat de la Moscova, a fost casatorita cu un diplomat, ambasador in Botswana, care se pare ca s-a sinucis din motive neclare in perioada in care Aliona a inceput sa lucreze pentru De Beers. A lucrat pentru BBC si British Council pana cand, in 1998, nu si-a ocupat postul la Vogue, in plina criza economica in Rusia.
E atat de dagajata - rade si zambeste, arata extrem de naturala si impacata cu sine, nu-si ascunde varsta, tratand-o mai curand, ca pe o parte componenta a sa, un atu chiar, ceea ce o face, dupa parerea mea, extrem de feminina si seducatoare la cei 54 de ani ai sai. Se imbraca cu o eleganta chic, inserand in mod inteligent tendinte, dar pastrand o alura simpla si plina de naturalete. Si pare a fi un partener de conversatie mai interesant decat Anna, cu vocea ei joasa si diplomatia cu care evita unele intrebari.
Mai jos, o galerie intreaga de imagini. Presimt ca formatarea aiurita a bloggerului le va incurca ordinea, dar as vrea sa va stiu totusi parerea - cum vi se pare Aliona Doletskaya? Nu doar in calitate de posibil candidat la locul Annei, dar ci pentru ceea ce este deja - o femeie extrem de inteligenta si frumoasa, care a reusit sa creeze intr-o tara postsovietica o revista de moda interesanta si publicului strain?








































































































































3 comments:

Mina spunea...

she looks inspiring and beautiful for her age but her style is a bit conservative and i think if they prefer a fresher version of anna i think carine is a far better choice. i personally would be alot more excited to get my hand on vogues by carine rather than aliona. but of course thats just my personal preference.

Alice in vintageland spunea...

I love that she smiles all the time and Vougue Rusia si always nice to look at cause you know I don't speak russian! ... Carine e bine acolo unde e si cred ca ar fi super intersant cu Aliona la carma.

carola spunea...

@Faboulista - da, este mai conservatoare prin felul in care se imbraca, dar stilul personal nu mi se pare decisiv in alegerea unui redactor-sef :D Vogue RU mi se pare mai apropiat de ceea ce era candva Vogue US - o revista aspirationala, despre moda si glamour la puterea a patra :)) Carine, cred eu, tine prea mult la libertatea de a experimenta si soca, ceea ce publicul american nu o va lasa sa faca. Pe de alta parte, am dubii ca vor pune o rusoaica in fruntea Vogue. Vom vedea ;)
@Alice - asta imi place si mie - ca e foarte degajata si zambareata :)) e o revista bine facuta, poate nu atat de contradictorie sau artistica ca V It sau Fr, dar solida, profi si bine scrisa :)

Trimiteți un comentariu