duminică, 25 octombrie 2009

Bazele machiajului

Simt nevoia de a schimba ceva la mine, fie culoarea parului, fie stilul in care ma machiez, simt nevoia sa-mi acord mai multa atentie si ingrijire si sa experimentez mai mult - cred ca aveti si voi perioade asemanatoare :). Zilele astea, am pierdut o groaza de timp pe youtube, makeup valley si makeupadvice, dar ce as recomanda, in primul rand, in cazul machiajului, sunt tutorialele pixiwoo - un canal youtube creat de catre doua englezoaice, surorile Samantha si Nicola Chapman, amandoua makeup-artiste profesioniste. Le-am descoperit mult timp in urma si mi se par extrem de faine - sunt degajate si amuzante, iar look-urile testate de ele, incepand cu cele de baza, pana la reproducerea machiajelor unor vedete sau staruri ale deceniilor trecute, implica muuulte produse, pensule si tehnici bine puse la punct. Asa ca, pana sa ma aventurez in incercarea de a recrea variantele complexe, incerc sa invat cat mai multe din tutorialele astea de baza - aplicarea fardului de ochi, a fondului de ten etc.











7 comments:

Alice in vintageland spunea...

Super interesant - o sa incerc si eu! Adevarul este ca am intrat intr-o rutina cand vine vorba de machiaj, daca vestimentar si la par schimb mereu ceva, machiajul este intotdeauna acelasi si minimal: rimel, blush si tus! Intamplator chiar ieri mi-am cumparat o multime de farduri de ochi si creioane - deci ai postat la fix articolul acesta!

Florina spunea...

M-am uitat la toate! :x Sunt foarte tari tutorialele si super folositoare!

VertAnge spunea...

Eu sunt un mare antitalent la capitolul machiaj...in afara de ruj si rimel, nu sunt in stare de nimic mai mult. Fardul de ochi il intind mereu prea mult, de la tus ssi creion imi dau lacrimile...:)

carola spunea...

@Alice - si eu am intrat in rutina - rimel (daca am timp), dermatograf (negru, gri, albastru-electric sau violet), blush si ruj/gloss. Lipsa de timp si faptul ca sunt foarte adormita dimineata :( O sa ma duc si eu maine prin magazine, vreau sa-mi updatez colectia de farduri :P Doar pensule calitative nu stiu de unde sa cumpar aici - tot ce am vazut sunt chinezarii de proasta calitate, cu fir sintetic.
@Florina - cand le-am vazut prima oara, am ajuns la concluzia ca habar n-am sa ma machiez :D Uita-te si pe canalul lor - au muuulte alte lucruri interesante, inclusiv cateva proaspete, pt Halloween ;)

Diana StyleShine spunea...

genial! chiar aveam nevoie de asa ceva... cumva nu reusesc niciodata sa-mi fac prea mult timp pt machiaj. am avut chiar o perioada in care nu ma machiam deloc, acum incerc sa ma obisnuiesc din nou cu aceasta "arta".. :)

sonia spunea...

Ma machiez zilnic :)...ok, poate o zi doua pe sapt nu ma machiez. Dar un sfat in plus nu strica niciodata.

Denisa L spunea...

cu ocazia asta poate mai invat si eu ceva ca sunt prea stiu sa ma machiez!

thanks for sharing!

Trimiteți un comentariu