sâmbătă, 26 septembrie 2009

Christopher Kane SS 2010

Zilele trecute scriam despre colectia prezentata de catre designerul britanic Christopher Kane pentru celerul lant de magazine Topshop, dar ma uitam cu si mai mare admiratie la podiumul Saptamanii de Moda de la Londra, und acest tanar atat de promitator uimea audienta cu o schimbae sesizabila de stil si directie pentru colectia sa primavara-vara 2010.
De la celebrul tricou cu gorila imprimata si rochii "tintuite", s-a mutat la o Lolita feminina si inocenta, invaluita in sifon in carouri si broderii sofisticate. Dar lucrurile nu sunt atat de simple - decolteele si transparentele, straturile multiple de sifon, fustele cu slituri duble inalte, dar mai ales cele cateva elemente masculine (costumul cu pantaloni, in special) indica o Lolita indreptandu-se spre maturizare, testand limitele propriei senzualitati si puteri de seductie. O colectie interesanta, dar nu doar prin mesaj, cat si prin detaliile executiei (vezi imaginile de mai jos), dar si prin placerea noastra cea prea putin secreta - pantofii foarte simpatici.
Kane a creat o colectie neasteptata de la el in acel moment. S-a indepartat de tendintele care l-au consacrat, creand, zic eu, unele noi. Daca podiumurile inca sunt pline de siluete puternice, tinte si incaltaminte periculoasa si fantezista, el pare sa se fi plictisit deja de lucrurile acestea si cauta alte cai creative.
Pe scurt, una dintre colectiile mele preferate de la LFW si o multime de piese pe care as vrea sa le incerc la primavara ;)


















Detalii










Pantofii! (creati de Manolo Blahnik)






Surse imagini: WWD, Style.com, NY Times, tFS.

1 comments:

besiuta1 spunea...

super...imi plac astia care arata mai ciudat...au toc deosebit..

Trimiteți un comentariu