luni, 31 august 2009

Reading goodies

A fost odata ca niciodata, o rubrica... Si era rubrica aia scrisa mai mult sau mai putin saptamanal, cu diverse bunataturi proaspete si aromate, din cuptorul internetului scoase. Dar bucatareasa s-a lenevit, cuptorul s-a racit si rubrica a adormit (talentul poetic infloreste din plin!!) Acum, intr-o incercare eroica de a relua bunele traditii, va fac un scurt tur al linkurilor adunate, ca intotdeauna, intr-un draft de gmail.


- DaDaModa, despre Idei de promovare pentru tineri designeri. Daca v-ati ales drept meserie designul vestimentar, nu ar strica sa invatati cum poate sa va hraneasca. Dupa, treceti de cititi ce scrie Paula, despre lectia DaDa (brandul, nu blogul, de asta data ;).
- Tendintele sezonului ilustrate de campaniile publicitare video ale marcilor de lux sau mass-market, selectionate de Octavian Coifan.
- Tot despre tendinte, pe RFB, scrie Ovidiu Buta.
- Motivati de noul numar Tabu, Irina Markovits ne zice de Galliano, iar echipa MauVert, il ia la analizat pe Herr Lagerfeld.


- Despre definirea stilului si crearea unei viziuni in cazul fotografiei de moda, pe acest blog nou-descoperit de mine, dar deja adaugat in google-reader (care, sarmanul, geme deja sub povara a cele 1000+ feed-uri necitite)
- Deoarece in ultimul timp se vorbeste atat de mult despre Anna Wintour si mult-anticipata "Editie de Septembrie" (cum va fi tradus oare titlul original, daca va fi rulat pe ecranele din Romania? Galceava din septembrie? :D) si numai cui nu ii e lene nu a scris nimic despre aceasta, am zis sa trag o privire la munca sa inainte de Vogue - imagini din editorialele realizate pentru New York Magazine la inceputul anilor '80, ce pot fi studiate pe fashionologie. Daca da cineva peste imagini din cele cateva tentative de modelling din tinerete, il rog sa le impartaseasca si cu mine. Am cautat in disperare, dar nimic, nicaieri.
- Influenta se manifesta in cele mai variate moduri, nu-i asa? Daca Anna s-a lasat convinsa sa revigoreze publicul cititor de Vogue prin aparitii in media mai putin "fashion", Carine isi pune, involuntar (?!) amprenta pe ceea ce vom purta iarna aceasta. Times.
- Despre Matthew Williamson, pe The Guardian.
- Oare chiar moare Haute-Couture-ul? Mai curand manifesta un sindrom al Phoenix-ului si invata sa se readapteze. Un excelent articol pe Vanity Fair.
- Povestea primului model de culoare care a aparut pe coperta Vogue.
- Alexander Wang pretinde cu usurinta la titlul de "designerul momentului". De la statutul subiect de dezbateri pe bloguri ale unor consumatoare inraite de moda, a trecut usor la premiul CFDA si multa atentie din partea media. W Mag.

Ce-ati mai adauga la lista de lectura? Ce v-a inervat papilii gustativi (si nu numai) saptamana aceasta?

Imagini - Ruven Afanador, ru-glamour.

0 comments:

Trimiteți un comentariu