vineri, 28 august 2009

Inspiratie editoriala

O zi gri trebuie colorata cu cateva tuse de culoare, mai ales ca au ramas doar cateva zile pana la inceputul oficial al toamnei, iar editorialele de moda ne sugereaza, mai mult sau mai putin subtil, cam ce ne rezerva tendintele anotimpului ce va sa vina. Destul dramatism si multe solutii, de la eleganta unui costum de culoarea vinului, pana la extravaganta unor rochii de constructie complexa sau nebunia revenirii stilului anilor '80. Desi pe timp de criza, efectele economice si psihologice ale careia se resimt atat de bune, moda toamnei 2009 ne propune sa infruntam impasul prin purtarea unor umeri bine evidentiati si a unor pantofi si accesorii cat mai puternice.

O intreaga paleta de vinuri se va prelinge toamna aceasta peste garderoba noastra. Rosu, bordeaux si visiniu se vor combina perfect cu auriul frunzelor uscate si maroul inchis al crengilor dezgolite.

Diane Kruger in Dior, Glamour SUA, sept 2009.

Natalia Vodianova in Vogue SUA, sept 2009.



Violetul ramane o optiune si in anotimpul urmator, in versiunea sa mai sclipitoare, de nestemata.

Raquel Zimmermann in Vogue SUA aug. 2009.

Tot felul de texturi si tesaturi sunt pregatite pentru a ne pune in evidenta silueta, in cele mai interesante moduri posibile. Dantela, purtata in mod inocent sau seducator, catifea bogata, piele naturala sau produse sintetice combinate cu voaluri, matasuri si metal, nelipsitele tweed, lana si boucle.
Natasha Poly in Vogue Paris sept. 2009.

Lara Stone in Vogue Paris sept. 2009.

Siluete dramatice. Umerii se largesc, fustele se ingusteaza, pantofii nu cedeaza nici un cm din inaltimea ametitoare deja cucerita in sezoanele trecute.

Revenirea anilor '80. "Playground-ul" sezonului. Chiar nefiind un fan al perioadei, nu veti scapa de influenta repetitiva a vederii acestor piese reinterpretate/reimprospatate in magazine si reviste. Rochii mulate cu umeri subliniati, dresuri colorate, pantaloni cu talia inalta si volume de care ati reusit sa va dezobisnuiti.

Alla Kostromicheva, in Vogue Rusia sept. 2009.

Cizme lungi-lungi-lungi.


Raquel Zimmerman, Vogue Paris sept 2009.

Masculin-feminin. O tema recurenta de fapt, dar in sezonul reafirmarii masive a umerilor proeminenti, la fel de actuala. Dar nu e neaparat nevoie nici de rochiile Balmain, nici de renuntarea la seductia feminina pentru a incerca un sacou de inspiratie masculina. Doar de putina atitudine.

Lonneke Engel, Elle Italia sept. 2009.

Anna Maria Jagodzinska, Vogue Paris sept. 2009.

Bijuterii masive, purtate atat in zonele lor dedicate - gat si decolteu, incheieturile bratelor si degete, dar si in moduri mai putin obisnuite. Totul depinde de imaginatia si curajul personal, atat timp cat toamna aceasta ni se ofera sa ne jucam cu diverse piese masive, ele pot fi contrapuse unor tinute mai simple si mai putin spectaculoase.



Tao Okamoto, in Vogue Paris sept. 2009.

3 comments:

Alice in vintageland spunea...

Sunt pregatita pentru toamna - m-am saturat de vara ca vreme, nu neaparat vestimentar!:)Si evident imi plac tendintele pentru sezonul acesta: I love the 80s, dantela si catifeaua, umerii accentuati, elementele masculine si accesoriile multe si masive!

Paula NEGREA spunea...

foarte frumos / ma bucura mult incrucisarea surselor!

de fapt, ma bucura mult cum scrii - cu o sete, cu un drag, totusi cu un calm, in lipsa acelei razgaieli deranjante de pisi-fashionista.. so, congrats!

P.S. retin ca ejti an owl-lady :)

carola spunea...

@Alice - de-abia astept sa vad cum ai sa te joci cu toate tendintele sezonului! se anunta multe postari noi si incitante de stil personal :)

@Paula - multumesc! compliment mai frumos nu am primit de cand am inceput sa bloguiesc :)

Pai chiar sunt o "owl-lady" :))

Trimiteți un comentariu