marți, 28 iulie 2009

Reciclare si caritate





Hartia poate fi reciclata, daca nu ma inseala memoria, de pana la opt ori, asa ca, mai ganditi-va daca merita sa aruncati toate plicurile alea... Poate e mai bine, in munca de birou, sa contactati un ONG specializat in astfel de probleme. Sper ca proiectul Copacul de Hartie mai e in functiune - cand lucram la Bucuresti, am strans vreo 300 de kg de hartie in doua luni, doar vreo trei departamente.
Daca nu consumati prea multa hartie in viata de zi cu zi, inclusiv preferand sa va luati doza de "glossy" de pe ecranul calculatorului, de pe bloguri si site-uri specializate ;), puteti sa o faceti, prin compensare, purtand bijuterii sau decorandu-va casa cu obiecte din hartie reciclata. Mai ales ca acest lucru ar ajuta la crearea a catorva locuri de munca. In cazul dat, e vorba despre Africa de Sud si despre o organizatie elvetiano-sudafricana, LuckYou, care se ocupa de crearea si producerea de asemenea obiecte. Bratari, coliere, vase si obiecte promotionale corporate.
Obiectele, daca v-au starnit interesul, pot fi comandate si online. Iar orice proiect, cu beneficii bilaterale va avea parte de aplauzele mele, mai ales dupa experienta de voluntariat din facultate.

1 comments:

Adina spunea...

Vreau sa spun ca am dat un search pe google la "reciclare hartie bucuresti". Si in loc sa gasesc 10 firme care recicleaza hartia, te-am gasit pe tine. Copacul de hartie e in vacanta, nici nu le mai merge serverul, iar teancurile de hartie din biroul meu cresc si nu le vrea nimeni... Vreo sugestie?
PS - Mi-au placut obiectele din hartie reciclata. Daca stii pe cineva care face asa ceva in Romania, te rog sa imi spui (adinacasas@gmail.com) Merci mult.

Trimiteți un comentariu