luni, 29 iunie 2009

Muzeul Mobilei - Viena

Am petrecut aproape trei ore in Muzeul Mobilei din Viena. Povesti fascinante despre viata locuitorilor orasului, fie ei de rang imperial sau burghezi de nivel mediu, bucurandu-se de un strudel la o masa in stil bidermeyer, spuse prin picioruse de divane si incrustatii din sidef. Dupa, comparand fotografiile facute, ba una, ba cealalata exclamam - dar eu de ce nu am vazut asta. Asa ca o sa incerc sa revin. Pe langa partea pur estetico-istorica, expozitia permanenta a muzeului s-a dovedit a fi si o sursa bogata de inspiratie pentru decorarea unei viitoare case proprii. Si se pare ca am dezvoltat o obsesie pentru scaune :)) (intr-o salita cu scara interioara, plina-ochi de tot felul de scaune/scaunase/fotolii si taburete, mi-am amintit instantaneu pasajul din "12 Scaune", despre faptul ca statisticienii stiu tot, in afara de numarul de scaune existente pe pamant ;).

Green leather chair

Preferatul meu, un scaun verde, din piele, foarte plin de personalitate si caracter. A intampinat, de-a lungul anilo, clientii Arabia Espresso, prima cafenea cu un concept clar de design interior. Acum e la loc de cinste in muzeu, dar asta nu inseamna deloc ca l-ar fi scos cineva la pensie de timpuriu, ba chiar din contra :) Am inserat in mod voit imaginea mai mare, pentru a va lasa sa cititi informatiile din partea de jos.

Furniture Museum

O parte dintre fotografiile facute in muzeu (exista sali in care puteti fotografia si altele in care semne vizibile va atentioneaza sa nu o faceti). Pentru a le vedea la dimensiuni mai mari, click pe imagine si, apoi, click pe linkurile fotografiilor individuale.

1 comments:

Justine spunea...

Great furniture!

Justine

Trimiteți un comentariu