duminică, 17 mai 2009

Negutatorul din Venetia

Cateva zile in urma, casa Chanel a prezentat o noua colectie resort, de data aceasta pentru anul 2010. Si Karl Lagerfeld a ales, drept noua sursa de inspiratie, un alt loc fermecator si plin de istorii si mistere - Venetia.

Colectia, destul de maricica, pare a fi formata din trei parti - la inceput au fost prezentata look-uri casual-sport, potrivite unor excursii marine sau partide de tenis, urmate de piese elegant-romantice, la sfarsit fiind incluse rochiile dedicate iesirilor in societate. Diversitatea de materiale si modul in care acestea au fost puse in aplicare este uimitoare si frumoasa - de la sifonuri si matasuri fluide si gratioase, la jerseuri scumpe, punand corpul in valoare si tesaturi mai grele, brodate, bucleurile dedicate compleurilor clasice Chanel si dantela. Culorile uni, destul de restranse ca paleta - nuantele superbe de rosu, ca omagiu Venetiei, mai multe variatiuni neutre de bejuri si griuri, alb, auriu - au fost alternate de imprimeuri luxoase (chiar si logo-urile parca au fost mai discrete), dungi si broderii bogate. Multe piese clasice, care ar merita investitia, datorita faptului ca nu vor "imbatrani" nici peste ani si ani. Iar elementul-surpriza, fara de care o colectie realizata de Karl ar fi incompleta, au fost ochelarii de soare in forma de masti de bal mascat si palariile tricorn, o clara reverenta in fata traditiilor carnavalului venetian. Banuiesc ca ochelarii ar putea avea si ceva succes comercial.

Imagini: WWD si style.com.

5 comments:

Mina spunea...

wow what an amazing collection. chanel has never ever sent a bad or unamazing collection. they are the most amazing fashion house that ever lived.

A-30-something spunea...

Wow I absolutely love it!!! Foarte inspirata colectia!

Anonim spunea...

Imi place cum le-au aranjat parul(:

Marina spunea...

Fabuloasa colectia lui Karl, ca de obicei

Denisa L spunea...

imi place foarte mult colectia!

Trimiteți un comentariu