luni, 25 mai 2009

De-ale mele

Deasupra chiuvetei din bucatarie se afla un dulap cu usa de sticla. De fapt, se afla mai multe dulapuri, ca in orice bucatarie normala, cu usi de lemn si unul - chiar pe colt, chiar deasupra blatului unde e asezata chiuveta - cu geam de sticla, care se inchide cu ajutorul unui magnet.
Ce face subsemnata? Deoarece ea spala vasele cam o data pe zi (ca in rest e la serviciu, indeplinindu-si indatoririle profesionale), ea intai deschide usa respectiva si aseaza frumos vasele curate la locul lor, dupa care se apleaca, rasuflecand manecile, sa le vina de hac si farfuriilor folosite. Ei bine, aproape ca nu exista zi in care usa respectiva nu s-ar redeschide din nou, amenintand capul mult-iubitei (sper! :)) voastre bloggerite cu diverse cucuie si vanatai! Nu ca ar fi capul asta din cale afara de inteligent sau spiritual, dar e unic in felul sau, altul de schimb n-am. Lupta cu usa de sticla se duce pe toate fronturile, in mod constant. O inchid grijuliu si o urmaresc cu privirea sa vad daca mai pune ceva la cale. O trantesc nervoasa, ceea ce nu starneste decat priviri ironice din partea sotului. O las in plata Domnului, deschisa, ca poate vrea libertate, mai stii?
Periodic am zile in care orice obiect se poate transforma intr-unul periculos - in mainile mele si impotriva mea. Vreo doua luni in urma, am reusit sa cad de doua ori in decursul unei singure saptamani, dintre care o data fiind incaltata in adidasi, sclintindu-mi unul si acelasi picior! Alta data, in apartamentul vechi de la Chisinau, am alunecat pe covorasul din baie si m-am oprit in perete, foarte mirata de propriile recorduri para-olimpice la sectiunea zbor pe covorase, etapa lungime. Daca exista o piatra, cat de mica, pe drum, atunci e acolo cu misiunea speciala de a fi lovita de picioru-mi incaltat in balerini moi, ca sa-mi simt mai bine prostia si lipsa de gratie.
Ooff, intr-un cuvant, sunt irecuperabila :D Ma mai linisteste faptul ca o colega de serviciu, pe care o consider model de gratie, feminitate si bune maniere, mi s-a plans intr-o zi ca are vanatai de la unul si acelasi colt de pat. Cel putin nu sunt singura in lupta cu mobilierul :)))

PS: ma duc sa spal vasele, sa vedem cine castiga de data asta!

10 comments:

Anonim spunea...

Chestia cu dulupaul de bucatarie am patit-o si eu de cateva ori,insa acum eu am castigat lupta si nu ma mai lovesc.sa sti ca eu am o colega care cade lunar,daca nu mai des.Si cade acolo unde este cea mai multa lume.E tare ciudat.Doamne sper sa nu se ia.:)

Anonim spunea...

E o conspiratie, iti spun io.S+au vorbit cu toatele - obiectele din preajma - sa-ti boicoteze activitatile casnice. Las-o balta si muta-te la hotel.

carola spunea...

Bogdane, multumesc de sustinere :D

Alice in vintageland spunea...

Da si sora-mea e predispusa la accidente:)! Uneori mi-e frica sa o las singura acasa:), dar nici cum mine nu mi-e rusine, mi s-a intamplat sa cad pe scari la metrou si sa mi se ridice fusta din cauza vantului de catve ori - very embarrassing!

Eda spunea...

Saracuta de tine! Eu nu spal vase, asa ca in bucatarie nu am parte de accidente, dar mereu dau cu piciorul de marginea patului...momentan am 2 unghii accidentate... Daca descoperi un remediu, te rog sa ma anunti si pe mine.:)

carola spunea...

@Choo - eu nu cad lunar :D nu sunt un caz chiar atat de disperat ;)
@Alice - nu as zice ca sunt predispusa in mod special la accidente. Insa am zile de glorie, cand totul zici ca e impotriva mea :))
@Eda - ce fericita esti ca nu trebuie sa speli vasele :))

Denisa L spunea...

eu nu am genul ala de dulapuri,dar mai mereu dau cu piciorul in usa...:))
cateodata, imi apar vanatai fara sa imi aduc aminte sa ma fi lovit...

A-30-something spunea...

Watch out, here comes Carola! Please take care of yourself, daca ti se intampla ceva cine ne mai incanta cu dragalasenii fashion in fiecare zi :)?

Dana spunea...

Lol :) Si eu aveam in vechea bucatarie o usa malefica la dulapul de deasupra chiuvetei. Dar la mine se manifesta altfel: o deschideam sa pun vasele la loc, si apoi de exemplu aveam treaba in capatul alalalt, dupa ea. Insa, NU-STIU-CUM, usa reusea sa ramana deschisa. Iar eu grabita fiind de multe ori intram in coliziune cu ea incerc sa trec dincolo de ea :) Si nu, usa era din lemn compact, nu din sticla :) Dar malefica fiind, ma hipnotiza si nu o mai vedeam cum statea ea larg deschisa in drumul meu :)

carola spunea...

@Nookie - ei, dat cu piciorul e deja ceva "light" :D
@Leah - lol! ma faci sa rosesc ;)
@Dana - poate e vorba de o conspiratie internationala a usilor de bucatarie?

Trimiteți un comentariu