duminică, 5 aprilie 2009

Seaside Sunday

Astazi, motivati de vremea calda si cerul senin, am pornit spre litoral. In drum spre Budva, pe munte, ne-am oprit sa facem o fotografie a peisajului. Probabil din cauza diferentei de temparatura dintre apa rece si aerul deja foarte cald, apa era ascunsa de o ceata albicioasa.

Dupa un pranz delicios in Budva - ciorba de peste si peste proaspat insotit de o garnitura de cartofi fierti, amestecati cu o planta locala, am pornit spre Sveti Stefan. In imagine - vedere asupra Plajei Reginei. Accesul este inchis, caci hotelul de care apartine este in reconstructie. Sper ca o sa redeschida plaja care pare foarte frumoasa si comoda, fara sa limiteze accesul.

In drum spre Plaja Milocer. Si Milocer este preluat de catre o companie hoteliera, dar, din fericire, inca nu interzice nimeni o plimbare.

Plaja Milocer propriu-zisa, vedere spre insula Sveti Stefan, unita de tarm printr-un istm artificial. Insula, in trecut un satuc pescaresc, a fost transformata in anii '50 intr-un hotel de lux. Acum este inchisa accesului public, pregatindu-se o relansare sau in forma de hotel de 5 stele+ sau ca apartamente si vile private pentru mai marii-lumii.

Muntenegru, o tara dominata de munti, are putine plaje cu nisip. Majoritatea sunt acoperite de pietris marunt, dupa cum se vede in imagine. Aproape de linia apei, cresc, in deplina buna-intelegere, palmieri si conifere. Aerul mirosind a mare si pini poate trata orice suparare :)

Insula Sveti-Stefan, despre care va vorbeam mai sus.

De la plaja Milocer se poate ajunge la plajele din fata insulei pe o carare pa malul marii. In stanga e o padurice de conifere, in dreapta - stancile de care se sparge marea.

Subsemnata, obosita, dar foarte multumita!

Va doresc o saptamana cat mai reusita :)

6 comments:

Anca spunea...

Ce frumos e pe acolo! Si tu esti so pretty. Imi place inelul cu floricica si geanta :X

sonia spunea...

Cat de multe frumuseti,nu ma mai satur sa admir pozele!lucky youuuu! :* Chiar in Muntenegru stai? sa ai o saptamana minunata!

Alice in vintageland spunea...

Vaai cat de frumos e! Absolut superb - trebuie sa vin neaparat in Muntenegru! Si tu esti atat de draguta, ti-am mai spus ca nu pari "mai batrana" de 16-17 ani, dar sunt mereu uimita de cat de dulce esti!
P.S - Weblogul a disparut odata cu blogul meu (toate pozele, insemnarile si linkurile - sadness) si m-am mutat aici http://dulapulbunicii.blogspot.com/. As fi foarte recunoscatoate daca ai schimba linkul din bolgrollul tau cu noua adreasa!

A-30-something spunea...

Este minunat, cred ca e o placere sa locuiesti acolo!

Iar tu esti o scumpa in poze :)

Alexandra spunea...

superbe!

carola spunea...

@to all - multumesc pt atatea complimente :) Sunteti niste dragute :)

@Anca - geanta e Aldo, poate se mai gaseste. era in mai multe combinatii de culori. Din pacate, desi e f practica si versatila, nu e prea calitativa, a inceput sa se ia vopseaua...
@sonia - chiar in muntenegru :) la vreo 60 de km de mare.
@Alice - am schimbat linkul. Imi pare rau ca v-a dat atata bataie de cap weblogul. Chiar ieri vroiam sa vad ce-ati m postat si am ramas f uimita unde a disparut blogul :D
Cetatenii romani nu au nevoie de viza, asa ca poti sa-ti planifici o vacanta, frumusetile de-aici merita o vizita :)
@Leah - nici Hawaii nu e de refuzat ;)

Trimiteți un comentariu