duminică, 29 martie 2009

Reading goodies

Stiu ca am amanat cam mult postarile astea (si daca exista persoane care le citesc si care le-au dus dorul, imi cer scuze pentru intarziere :), dar, fiind ocupata si obosita in ultimul timp (astenia, bat-o vina), nu am reusit sa ma organizez prea bine cu cititul.
Asa ca, linkurile de saptamana asta, destul de multe, sunt amestecate din punct de vedere al prospetimii ;) Sper sa gasiti, totusi, lucruri interesante!

RFB
- Romania este plina de oameni care sunt bogati degeaba.
- Tot pe blogul lui Octavian Coifan, despre un produs regasit in orice poseta, pe toate continentele - tubul de mascara.
- O foarte frumoasa colectie, semnata Andreea Tincu, pe RFB.
- Magazinul Tarafashion si-a inaugurat un blog, ba chiar si un cont de twitter, de vreo luna deja. Nu am scris imediat, caci eram curioasa sa vad cum o sa se dezvolte ideea, dar initiativa asta mi s-a parut destul de interesanta, din punct de vedere al strategiilor de marketing.
- Sonia publica un articol in doua parti, despre culorile sezonului. Multe idei pentru urmatoare partida de shopping, zic eu :). Partea 1 si 2.
- Daiane, despre ilustratoarea de moda (oare asta e traducerea corecta a termenului fashion illustrator?) Laura Laine.
- Dada publica lista celor mai bune modele, in viziunea Harper's Bazaar.
- E-Tatiana, un blog recent aparut, dar foarte promitator prin calitatea textelor si abordarea interesanta, ne bucura cu trei interviuri: Diana Bobar, Roxana Radu, Adelina Ivan (Zasha).
- Eye-candy de cea mai buna calitate si o inspiratie fantastica in postarea aceasta a Irinei Markovitz - hainele regasite in design interior si invers... Irina nu se limiteaza insa la inspiratie si ne da idei noi despre pantalonii sezonului acesta.

International
- Un articol despre designer-ul din spatele succesului H&M, pe Guardian.
- Un interviu cu Eva Chen, beauty-editor la Teen Vogue, editia americana. Util de citit, daca aveati nedumeriri privind ce se intampla in spatele usilor inchise ale unei reviste de top. Raspunsul - multa munca.
- Site-ul designer-ului Christian Louboutin, pe langa beneficiile evidente in forma unor pantofi fantastici, mai ofera un design plin de umor. Merita vazut!
- In Franta, se discuta despre un proiect de lege care ar obliga editorii revistelor, creatorii de reclama, producatorii diverselor produse sa dezvaluie in ce masura imaginile publicate de ei sunt retusate prin intermediul instrumentelor de tip photoshop.
- Dupa modelul Disney, si Marvel incepe sa produca produse de moda.
- Blogosfera vuieste despre amenintarile primite pe de catre designerul Peter Jensen, ca urmare a colectiei AW 09, inspirate din portul traditional din Groenlanda. Vogue si Style Bubble.
- Rubrica 10 best dressed, pe style.com - pt inspiratie si daca ardeati de curiozitate sa stiti ce pantofi a m purtat cutarica cutarea, pt a va lua ceva similar :)
- Canada beneficiaza de existenta unui muzeu al textilelor, care are si un site destul de interesant.
- "Maybe in the end, this is about attitude, not shape." Despre tornada Beth Ditto, pe Times Online.
- Suzy Menkes isi impartaseste ideile despre costumele barbatesti in perioada crizei.
- Ati fost curioase sa aflati cum sunt create acele minunate obiecte ale dorintelor noastre? Chanel intredeschide usile in cazul faimoasei 2.55.
- Un articol interesant, cu cateva comentarii de notat, despre Alber Elbaz, pe Times Online. ("There's a precision and poetry to his clothes that is at once elegant and slightly undone, so that women look not just beautiful but interesting")

Diverse
- Holi, festivalul indus al culorilor, reflectat intr-o serie de fotografii pline de viata si inspiratie.
- Un magazin etsy prin intermediul caruiapot fi cumparate carti si reviste japoneze de croitorie si creatii handmade. Acu', nu stiu cum m-as descurca cu cititul lor, dar imaginile sunt pline de inspiratie.
- Un interviu plin de clasa cu o persoana plina de clasa si eleganta, Michel Kramer-Metraux. Proiectul NY Times e plin de inspiratie si oameni minunati. Am petrecut cateva ore bune, privind fotografii si ascultand povesti. Si nu cred ca NY are mai putine probleme sociale decat Bucurestiul, doar ca atitudinea locuitorilor e diferita. Langa fiecare dintre noi probabil ca exista cel putin 2-3 personaje uimitoare, doar ca, in scepticismul si stresul vietii, nu reusim sa-i apreciem la justa valoare si sa ne bucuram de prezenta lor in viata noastra. Cu atat mai mult, sa le ascultam povestile.
- Cum sa cumperi genti vintage, un set de sfaturi scrise de Super Kawaii Mama. Via Casey Brown.
- O colectie interesanta de etichete haine vintage - pentru cercetatori, colectionari si pasionati de haine ;) multe brand-uri necunoscute mie, dar e si un dior pe-acolo.
- Pentru iubitorii de animale, in special caini - fotograful William Wegman si-a fotografiat ,in decursul a mai multor ani, cainele numit Man Ray (sic!) si pe urmasii acestuia. O selectie pe lookatme si imagini ceva mai diversificate pe site-ul fotografului. Suprinzatoare si pline de suflet...

Imagine: rorogrumble1990, via casey brown.

1 comments:

Eda spunea...

Merci pentru sugestii!

Trimiteți un comentariu