sâmbătă, 14 februarie 2009

Fashion Inspiration

Dantela. Simbolul misterului, al maiestriei, al feminitatii si suavitatii, isi retraieste zilele de glorie, obtinand valente si roluri noi, de la eleganta de lux al doamnelor din luma buna, pana la combinatii rock-chic, de influenta gotico-victoriana sau venind din cultura biker. Eu imi caut o rochie de zi din dantela, pentru lunile de vara si ceva de seara, bej-nud sau negru ;) Gloria Swanson, fotografiata de Edward Steichen in 1924, pentru Vanity Fair este imaginea pe care o am in minte de ceva timp.


Straturi-straturi de haine comode. Se apropie perioada aia de vreme incerta, cand dimineata poate sa straluceasca soarele si dupa-amiaza sa ninga, asa ca solutii de tranzitie si stratificare ar fi cheia unei supravietuiri cu stil si fara raceli. In plus, piese similare se gasesc in majoritatea magazinelor gen Zara, Mango si Stradivarius, asa ca va puteti construi propria fantezie sahariana, urbana sau asiatica prin intermediul lor.

Queen Michelle, demonstrand ca, punand fantezia in aplicare si putin curaj stilistic, pana si, aparent, cele mai dificile piese pot fi purtate intr-un mod admirabil. Eu as fi fugit de jacheta asta inflorata ca de foc, zicand ca asa ceva e de nevazut si neimbracat. Si nu as fi avut dreptate ;)


La New York este in plina desfasurare saptamana modei. Nu prea am avut timpul necesar sa ma afund in studiul colectiilor, dar, uitandu-ma la imaginile acestea din backstage, preluate de pe NY Times, mi se pare ca dubiile si temerile legate de criza nu sunt inca capabile sa anuleze atractia reprezentata de acest eveniment.

2 comments:

Denisa L spunea...

Imi place mult de Queen Michelle,Kingdom of Style e unul dintre blogurile mele preferate.

Anonim spunea...

Si eu am o pasiune nebuna pentru piese over the top - am si cateva sacouri florale:)

Trimiteți un comentariu