marți, 27 ianuarie 2009

Mici lucruri frumoase

Despre bijuterii vorbesc. Nu e neaparat sa le porti, ca o fusta sau o geanta, caci iti produc bucurii prin cum stralucesc, ce textura au la atingere, purtate pe mana, degete sau gat, prin faptul ca sunt mici si delicate sau mari si grele. Au o viata mai durabila decat hainele, in majoritatea cazurilor, chiar si in fata trendurilor schimbatoare. Deschizi cutia, gasesti un pandantiv purtat la balul dintr-a 12-a sau la nunta celei mai bune prietene sau la o intalnire romantica cu un fost sau actual sau viitor si :) Nu e neaparat sa ai briliante in cutie (desi nu e nici recomandabil sa refuzati unul, cand pluteste incet spre gatul vostru :)), caci valoarea unei bijuterii sta si in incarcatura sentimentala pe care o acumuleaza in timp.


Despre creatiile lui Sakurako Shimizu am aflat prin intermediul Kingdom of Style: una dintre regine a scris despre bijuteriile sale conceptuale. Sunete inregistrate ale caror imagine vizuala este taiata, cu ajutorul laserului, in diverse obiecte (sau ceva de genul). Inele de logodna sau casatorie, care poarta mesajul I do..., instalatii de arta, in care bijuteria este insotita de redarea sunetului pe care il poarta. Dar nu aceste experimente, cu rezultat estetic cat se poate de reusit, mi-au trezit curiozitatea, ci margelele metalice, gravate cu "diverse idei folosite la crearea bijuteriei de arta din anii '60 pana in prezent". Lasand experimentele si conceptualizarile la o parte, caci ele pot fura din emotia si placerea unui obiect frumos, trebuie totusi sa va spun ca imi amintesc de minunatele margele Love is Blind, create de Lola - combina ambele vizualul cu tactilul :D Margelele lui Sakurako pot fi purtate in sirag sau separate, permitand crearea unor bijuterii personalizate, mici mesaje transmise unor prieteni, de exemplu :)
Ca sa ies din registrul asta atat de serios, am adaugat si imaginea unor brose-flori. Sunt 42 in total, delicioase si dragute de-mi amintesc de o punga cu caramele de fructe si o zi de vara interminabila, colorata si vesela. Na, ca sa vedeti la ce-mi sta gandul in luna lui ianuarie!


Singurul regret este ca nu am inteles daca designerul isi comercializeaza creatiile, caci sunt cateva obiecte pe care as vrea sa le aduc in cutia cu bijuterii personala :)

2 comments:

Anonim spunea...

Sunt superbe si am citit si articolul reginei:)

carola spunea...

Reginele sunt de nota 10 :)

Trimiteți un comentariu