duminică, 28 decembrie 2008

Alena Akhmadullina AW 08-09








Se pare ca este inevitabil: ne intoarcem spre trecut, pentru a crea idei noi pentru viitor. Societatea postmodernista permite si stimuleaza acest proces, ridicand citatul la nivel de concept. Reinterptetam si reluam - e un proces continuu. Periodic apare ceva nou si revolutionar, dar nu ezitam nici atunci sa disecam influente si imprumuturi.
Cu putin efort, stiluri apartinand diferitor epoci pot fi integrate in garderoba noastra cotidiana, care se bucura de amestecul de aluzii si accente retro cu cele foarte moderne. Istoria modei e un mare camp de idei, reflectand, partial, istoria sociala a omenirii, partial urma lasata de catre cativa mari inovatori, partial evenimente curente, de impact imediat. Mai departe tine de imaginatia, gusturile si echilibrul fiecaruia(eia).
Colectia toamna-iarna a Alenei Akhmadullina, un cunoscut designer rus, este un exemplu destul de edificator in acest sens: siluetele sunt simple, croiurile - clasice, paleta de culori restransa, dar expresiva. In press-release-ul ce acompaniaza colectia, putem citi ca personajul colectiei e o femeie senzuala, curajoasa si aristocratica.
Imi plac piesele din piele si blana, in special cele realizate in tehnica patchwork. Si imi place mult printul in forma de pene de pe matasuri si satinurile hainelor. O reluare foarte reusita a unui trend din sezonul curent. Printul este creat de artisti rusi (nespecificati), urmand tema pasarilor magice din povestile slave. Accesoriile cheie ale colectiei sunt manusile, de diferite lungimi si culori. Desi nu as putea refuza pantofii sau cizmele propuse ;)

Imagine din campania publicitara AW 08-09.

P.S: personal, cred ca as purta cu mare bucurie 80-90% dintre piesele din aceasta colectie. Sunt genul de haine care ma fac sa ma simt minunat! Voi ce ziceti?

Sursa imagini: site-ul designerului si ru-glamour. Puteti vizita si blogul bilingv al Alenei, in care publica mai ales informatii privind aparitii in reviste, scanuri si stiri.


1 comments:

Anonim spunea...

Imi place foare tare, are multe din elementele mele favorite: blana, manusi de piele, imprimeuri foarte frumoase;si eu as purta aproape orice din colectia asta:)

Trimiteți un comentariu