luni, 17 noiembrie 2008

Would you like to take one home?

YSL

Daca Barbie implineste anul acesta 50 de ani, atunci alte jucarii, mai vechi si mai traditionale, celebreaza aniversarea a 10 ani impliniti de catre editia rusa a Vogue. Cu aceasta ocazie, va fi organizata o licitatie in scopuri caritabile, pentru care o serie de designeri rusi si straini au fost rugati sa creeze cate o matrioska speciala. Rezultatele sunt impresionante.

Burberry

Nina Donis

Maison Martin Margiela

Antonio Marras

Mi-a fost foarte dificil sa aleg matriostele cele mai reusite, fiecare este interesanta in felul sau. Ideea, desi nu e originala, a fost realizata, dupa parerea mea, intr-un mod foarte reusit. Ce-i drept, jucariile de lemn, inalte de 50 cm, vor fi licitate incepand cu pretul de 5000 de euro fiecare... Pentru intreaga galerie de papusi, 31 in total, puteti vizita site-ul Vogue Rusia, sau etoday.

Apropo, asa arata primul set de matrioste, produs la sfarsitul secolului XIX, probabil dupa modelul unor figurine japoneze (modul in care au aparut matriostele e inca subiect de discutie).


Cum vi se par matriostile imbracate in haine couture? V-ati dori asa ceva? Sau ati prefera una dintre variantele de anticariat, imbracate in haine populare?

Imagini preluate de pe etoday si wikipedia.

3 comments:

My name is Masculin. spunea...

Superba matriosca Burberry!

Denisa L spunea...

cea burberry e cea mai draguta:X
am si eu o matrioska, varianta clasica

carola spunea...

Da, unele sunt mai dragute, altele mai extravagante, asta e si farmecul colectiei, oricine isi poate gasi una pe gustul propriu :)

Trimiteți un comentariu