duminică, 26 octombrie 2008

It's a two-way road!

Bunul-gust. Mai stiti ce inseamna asta? Ceva ani in urma, geanta trebuia asortata pantofilor, pantalonii nu erau potriviti pentru o doamna, nu puteai sa iesi din casa fara o palarie eleganta si manusile erau un must.
Cu timpul, gusturile s-au schimbat. Limitele normalului si corectului s-au largit, pana si dress-code-urile au devenit mult mai permeabile. Parca nu mai exista interzis. Dar e doar o aparenta - critica si judecarea sunt si mai acerbe. Fiecare are dreptul la opinia proprie. Fiecare are bisericuta sa, protejata prin lege si dreptul, inscris in constitutii, de a-si scrie ineptiile si a-si afirma absurditatile.
Daca ai dorinta si curajul, iti pui 33 de culori pe tine si te autodenumesti fashionista. Totusi, undeva trebuia sa existe o linie de directie, altfel topurile de genul Cele mai prost imbracate ar fi imposibile.
Cateva zile in urma am scris despre colectia-capsula a Patriciei Field prntru Marks&Spencer, ca, dupa ceva timp, sa citesc un articol critic la adresa acestei colectii pe Dailymail. Haine de prost-gust (tacky), prost croite si din tesaturi ieftine. Croiala si tesaturile poti sa le judeci doar pe viu, proband hainele si atingand materialul, dar vulgaritatea lor e sub semnul intrebarii, din punctul meu de vedere.
Care ar mai fi, in mileniul asta nou si ciudat, cand toti devin tot mai obsedati de propria imagine si internetul ne monopolizeaza timpul liber, criteriile de bun-gust vs vulgaritate, de stil si eleganta (dupa parerea mea, un cuvant in pericol de disparitie) vs. lipsa de originalitate si banalitate. Mai exista asa ceva sau ceea ce facem noi, de fapt, e aplicarea propriilor frustari si stereotipuri peste altele, create si vandute de altii, la fel de frustrati si lipsiti de gust adevarat, dar cu mai mult talent in domeniul marketingului?

4 comments:

Dana spunea...

Hello!
Multumesc pentru comentarii :)

Mie mi-a placut din ce am vazut in poze colectia Patricia Field pt M&S (ar fi fost prea cool sa o aduca si la noi in Ro)... Chiar am in watch list pe ebay o gentuta mica colorata din colectie. Ma mai gandesc insa daca ma avint la un bid :D

carola spunea...

Si eu iti multumesc :)
Si mie mi-a colectia placut din poze, pe viu nu am unde sa vad. Sunt haine de petrecere, nici prea formale, nici prea casual. Nu stiam ca au aparut deja pe ebay, o sa ma uit cu un ochi, sa vad ce preturi au :))

Nat spunea...

Si mie mi-a placut foarte mult colectia si chiar mi se pare ca are destul de mult bun simt. Rochia aceea de culoarea bronzului e absolut superba...

carola spunea...

Hehe, multumesc pentru sustinere! Stiam ca nu sunt singura careia ii place rochia aia!

Trimiteți un comentariu