sâmbătă, 14 februarie 2009

Fashion Inspiration

Dantela. Simbolul misterului, al maiestriei, al feminitatii si suavitatii, isi retraieste zilele de glorie, obtinand valente si roluri noi, de la eleganta de lux al doamnelor din luma buna, pana la combinatii rock-chic, de influenta gotico-victoriana sau venind din cultura biker. Eu imi caut o rochie de zi din dantela, pentru lunile de vara si ceva de seara, bej-nud sau negru ;) Gloria Swanson, fotografiata de Edward Steichen in 1924, pentru Vanity Fair este imaginea pe care o am in minte de ceva timp.


Straturi-straturi de haine comode. Se apropie perioada aia de vreme incerta, cand dimineata poate sa straluceasca soarele si dupa-amiaza sa ninga, asa ca solutii de tranzitie si stratificare ar fi cheia unei supravietuiri cu stil si fara raceli. In plus, piese similare se gasesc in majoritatea magazinelor gen Zara, Mango si Stradivarius, asa ca va puteti construi propria fantezie sahariana, urbana sau asiatica prin intermediul lor.

Queen Michelle, demonstrand ca, punand fantezia in aplicare si putin curaj stilistic, pana si, aparent, cele mai dificile piese pot fi purtate intr-un mod admirabil. Eu as fi fugit de jacheta asta inflorata ca de foc, zicand ca asa ceva e de nevazut si neimbracat. Si nu as fi avut dreptate ;)


La New York este in plina desfasurare saptamana modei. Nu prea am avut timpul necesar sa ma afund in studiul colectiilor, dar, uitandu-ma la imaginile acestea din backstage, preluate de pe NY Times, mi se pare ca dubiile si temerile legate de criza nu sunt inca capabile sa anuleze atractia reprezentata de acest eveniment.

Quote of the day

"Dreams have no titles."

Man Ray, in "Man Ray", ed. Taschen, seria Icons, pag. 59

Flori si pere


Aveti probleme cu trezitul dimineata? Noi avem solutia! Sunati la... Ooops, se pare ca am gresit blogul :D
Ce vroiam sa va zic insa e ca Orla Kiely, despre creatiile careia v-am vorbit ceva timp in urma, a colaborat cu Target (despre care am discutat referindu-ne la colectia capsula McQ Alexander McQueen) pentru crearea unei serii de obiecte pentru casa. Farfurii, cani, recipiente metalice - toate foarte colorate si vesele, reprezentative pentru stilul Orlei. Cred ca ar putea contribui la procesul trezirii matinale, ridicand dispozitia si cheful de viata :)

Mai multe piese, pe site-ul Target. Trebuie sa reamintesc, in cazul ca sunteti interesati, ca Target, din motive obscure si neintelese mie, nu livreaza la nivel international. So... strictly eye-candy...

Femei care au trecut si barbati care au viitor?







Unele femei isi iau catei sau pisici sau animale exotice pentru a le tine de urat si a le face viata mai semnificativa. Altele sfideaza ani, atitudini si prejudecati sociale si isi traiesc pasiunile indiferente fata de gura lumii. Iar moda, sensibila la barometrul opiniei publice si la orice poate adauga o nota de glamour si kinky, nu ezita sa preia aceste idei pentru inspiratie, reclama sau provocare.
Este deja al treilea pictorial pe care il vad luna asta care sa faca referire la delicata problema a relatiei dintre o femeie mai in varsta si un barbat mult mai tanar - vedeti-o pe Madonna in ipostaza de seducatoare feroce in W Magazine la Dada si pe Helena Christensen la Oana.
Dar pentru catalogul de accesorii Chanel, Karl Lagerfeld a dus lucrurile la un nou nivel. Jerry Hall, trecuta de 50, in pat cu un tanar si o geanta Chanel. Nu cred ca e cea mai rea reteta pentru o campanie publicitara, mai ales daca tinem cont de faptul ca, pana nu demult, femeile la 50 de ani era considerate cel ceva intre foste femei si viitoare bunici!

Sursa: Grazia, via StyleFrizz.

vineri, 13 februarie 2009

Fab is the new black!


Fabuloasa Roxana Radu, blogul careia il citesc de prin vara lui 2007, apoi si Andreea, aka DadaModa, au acordat premiul de blog fabulos acestui mic hobby al meu :) (l-am primit anterior si de la Marina Ballerina). Ceea ce imi creste bucuria este si nominalizarea la RoBlogFest, tot din partea Roxanei!

Acum, trebuie sa nominalizez, la randul meu, alte 10 bloguri pe care le consider fabuloase! (eu am adaugat ceva mai multe ;) Si sa nu va mirati ca unele persoane sunt nominalizate de mai multe ori, din partea mea si a altora - inseamna ca sunt fabuloase in mai multe ipostaze :)

joi, 12 februarie 2009

The Shoe job: The frou-frou edition


Sambata e ziua aia, imi scapa numele... a Indragostitilor, da! Nu prea imi place nebunia in masa. daca e sa fiu nebuna, prefer sa o fac pe cont propriu ;), asa ca nu o sa ma vedeti tragandu-mi sotul de brat pentru o perna rosie sau felicitari cantatoare. Dorinta mea cea mai mare este sa ma plimb printr-un oras romanticos si cat mai pustiu, eventual cu baloane colorate in mana, mancand prajituri in stilul Galei si caramele citrice. SI cu niste pantofi noi, colorati, sexy si mai ales neseriosi in picioare. Pantofi care iti aduc un zambet de cateva sute de watti pe buze si o tona de buna-dispozitie in general.



Aveti de ales - sa purtati pantofi bleu-ciel, o culoare potrivita pentru fetitele care se ascund dupa toate straturile alea de corporate si business dress-code, sa va luati niste botine din piele intoarsa rosie, care nu sunt deloc work-safe, dar sunt recomandate de toti specialistii in toate stiintele posibile, pentru o ridicare instanta a dispozitiei. Sau puteti merge pe solutia Donna Karan, de culoare roz-pal, dar cu tocul unei Marie-Antoinette a secolului XXI.
Si daca tot vreti sa sarbatoriti 14 februarie-Ziua Indragostitilor, va propun sa va indragostiti intai de propria voastra persoana. Si de toti pantofii usuratici si frumosi pe care ii intalniti prin magazine si ezitati sa vi-i cumparati ;)

Sursa imagini: Camper, Coca Zaboloteanu si Zappos Couture.

Quote of the day

"The Vamp: A very special brand. You propose to her by telephone and marry her by wireless. You do not make a home and lead her in, but mix a cocktail and take her out. She will probably demand a divorce on the grounds of incompatibility of dance steps. Only suitable for millionaires."

"The Woman of Your Choice", Vogue, noiembrie 1923, citat in Linda Watson "Vogue Fashion", Carlton Books, ed. 2008, pag 38.

Vanity Fair Hollywood Issue 2009






Imi plac fotografiile lui Annie Leibovitz, facute pentru editia speciala a revistei Vanity Fair, dedicata Hollywoodului si decernarii premiilor Oscar. Moody, cu setting-ul vizibil, incearca, parca, sa surprinda actorii si regizorii peliculelor nominalizate in ipostaze relaxate, intr-o pauza de filmare, cand mastile rolurilor cad si pe fete se poate citi oboseala, iar tensiunea creste tensiunea. Mai multe imagini pot fi vazute aici.

Imagini: etoday.

miercuri, 11 februarie 2009

Balenciaga



Elisa mi-a trimis o leapsa pe care am "indeplinit-o" deja, cateva zile in urma. Una dintre intrebari tine de stilul personal. Si m-am gandit sa postez cateva dintre multiplele imagini din folderul Balenciaga. Este, cred, cel mai simplu mod de a ilustra stilul si hainele pe care le consider perfecte. Fara nici o ezitare, as purta totul si orice. Nu s-a lasat influentat de trenduri si "mode", cel putin nu in masura in care sa-si tradeze propriile principii artistice. Nu a vrut sa se "prostitueze" vanzadu-si numele. Si a creat constant, pe tot parcursul carierei, piese extraordinar de frumoase. Aduse la perfectiunea croiului si stilului, acestea transcend epoci si vestimentatii curente, ramanand, in ochii mei de nespecialist, desigur, la fel de moderne. Si, ca toti marii creatori, este citat, pe ici, pe colo, in diverse moduri...
Quick Reads: MET Museum, wikipedia,V&A Museum, fotografii de la o expozitie dedicata, din 2007.






Surse: myvintagevogue, anna lee, MET Museum, filippadevries si altele cateva pe care nu le mai retin, tinand cont de faptul ca imaginile s-au adunat pe parcursul unei perioade destul de lungi de timp.

marți, 10 februarie 2009

Quote of the day

"All a woman needs to be chic are a raincoat, two suits, a pair of trousers and a cashmere sweater."

Hubert de Givenchy,
citat in "Vogue in Fashion", de Linda Watson, pag. 244. (Amazon info)

Childhood dreams



Eu am fost o mare cititoare de povesti in copilarie. Adesea ma visam printesa, doar ca printesa de mine nu era niciodata blonda. S-ar putea sa-mi reconsider dorintele la vederea acestui pictorial din Numero, numarul 100. Chiar daca se observa ceva urma de photoshop (nu e posibil sa nu aiba chiar nici un rid sub ochi...), modelul mi se pare uimitor de frumoasa.

Imagini: ru-glamour.

PS: stiti deja, nu? dati click pe imagine si, minune :D se deschide la marime maxima ;)

luni, 9 februarie 2009

I love cats!

Nu ca nu as iubi cateii sau alte animale, din contra - visez sa am spatiul si stilul de viata potrivit pentru a-mi lua un caine. Doar ca singurele animale de casa pe care le-am avut vreodata au fost pisicile (motani, mai exact :D), asa ca pot spune cu mana pe inima ca ne impacam de minune, eu cu ele si ele cu mine. So, this week, I've found some great cats around the www.

Brosa din argint, pe care o puteti gasi pe Joolwe.

Tricou KittenWear.

Tricou Das Monk

Fusta Antipodium, pe Urban Outfitters (dati click pe link, daca vreti sa o vedeti mai detaliat)

Last, but not least:

O pisica sa va pazeasca casa - nu cere mancare si nici nu trebuie schimbat nisipul. Doar, din cand in cand, trebuie sa o stergeti dragastos de praf :) O gasiti aici.

So, cats or dogs? :D

PS: In case, your cat is going mad, give it this.

duminică, 8 februarie 2009

Fantasy buy of the week


Pantofi Brian Atwood (net-a-porter)
Rochie RM by Roland Mouret (net-a-porter)

Voi la ce visati saptamana asta? Haine? Bijuterii? Pantofi? Sau poate un week-end romantic pe vreo insula exotica?

She was hiding!


Dovada faptului ca nu ma prea uit la modele, ci mai mult la haine este faptul ca, privind imaginile de la Saptamana Modei din Roma, publicate pe etoday, nu am remarcat prezenta celebritatii romanesti si cunoscutului model Monica Columbeanu. Shame on me!
Ii multumesc Dianei pentru pont. She's a real international star, our Monica, isn't she?

PS: trebuie sa recunosc ca Moni arata bine in prezentarea Renato Balestra.