joi, 17 decembrie 2009

Recenta descoperire pe Etsy


Sunt pasionata de moda, haine si frou-frouri, dar facturile mi le plateste un job cat se poate de serios, nitel corporatist, cu responsabilitati si datorii. Desi in unele zile mi-as dori sa-mi fac de cap si sa ma imbrac nebuneste, combinand colanti de dantela alba cu rochii mini in carouri rosii, nu-mi-o pot permite. Fara sa avem un dress-code prea clar sau strict, trebuie sa arat profesionist si sa inspir incredere colegilor, dar mai ales clientilor cu care intru in contact zilnic.
Ma salveaza rochiile si pantofii :)) Plus, accesoriile la care apelez cand ma descopar in oglinda drept o pata neagra. Dar rochiile, dragele de ele, nu sunt niciodata destule si rar sunt perfecte. In ochii mei, perfecta e o piesa bine construita, care ma face sa arat cu cel putin 5 kg mai slaba (tuse seaca cauzata de faptul ca n-ar fi rau, de fapt, sa dau jos acele cinci kg :)) mmm, chiar ceva mai multe :)) baut un pahar cu apa si incetat sa bat apa in piua acum!! ;)
Daca tot e sa cautam perfectiunea, hai sa zicem ca nu ar strica sa avem parte de ceva detalii interesante, de siluete deopotriva potrivite unei zile petrecute la birou sau unei iesiri in oras si o tesatura ce sa se lase usor spalata (macar si de mana, doar sa nu fiu nevoita sa alerg la curatatorie) si purtata.
Nu stiu daca piesele create de Lirola ar corespunde intru totul listei mele de cerinte, atat timp cat judec doar dupa imaginile postate in magazinul sau online de pe etsy, dar arata extrem de bine. Nu m-ar plictisi sa le port la serviciu, au detalii adorabile, se fac la comanda, in conformitate cu masurile individuale ale clientei, putand fi aleasa si o alta culoare a tesaturii. Ma gandesc serios sa-mi inving reticenta fata de comenzile online (am experiente triste cu serviciul postal local) si sa investesc intr-una dintre rochiile sau bluzele ei. (In plus, cumparand de la designeri mai putin cunoscuti sau creatori de produse handmade, stii ca investesti direct in talentul cuiva si obtii produsul facut de el, eventual cu ajutorul unei echipe, nu de mii de lucratori anonimi exploatati intr-o tara de pe alte meridiane, cosand haine copiate de pe podiumuri, dar de calitate proasta.)

Cum vi se par creatiile Lirola? Cum rezolvati dilema imbracatului pentru serviciu? Aveti restrictii in privinta stilului de imbracaminte si care ar fi acestea?

PS: mi-am dat seama ca dintr-un text de trei paragrafe, doua sunt rezervate taierii firului in patru si doar unul, strict subiectului postarii. Ingrijorator :D
PPS: de fapt, am si port dresuri de dantela alba la serviciu. Si de dantela crem si chiar de un caramel-palid. Imi lipseste doar rochia rosie in carouri ;)





6 comments:

Camelcutza spunea...

Imi plac mult rochiile, arata funky-business, nu te pierzi in multime imbracata cu ele. Cea de-a treia rochie e preferata mea:)

VertAnge spunea...

Mie imi place prima rochie cel mai mult. Dar as purta-o mai degraba la o cafea cu fetele decat la spital.
Reply PPS: nu sunt dressurile din dantela cel mai delicat-decadent-subtil accesoriu? Eu am albe , maro si albastru...caut inca gri si roz prafuit.

carola spunea...

@VertAnge - dresuri de dantela albastra?! ooo, de unde? gri si roz prafuit suna extrem de atragator. Eu am si negri, dar cei albi, recent cumparati si o pereche crem cu floricele de un oranj extrem de palid imi sunt cei mai dragi. Cei albi ii port acum (ca-i frig ;) peste altii negri sau gri, altii, de culoarea pielii, i-am imbracat peste o pereche semi-transparenta maro - efectul e foarte subtil si kinky-inocent ;)

Roxana spunea...

Sunt potrivite pentru birou din punctul meu de vedere, dar eu am in garderoba rochii de la bunica, fuste plisate, accesorii realizate de Virginia Toma. Am lucrat doi ani intr-un birou mai clasic si eram atractia zilei. Mai ales cand purtam manusi crosetate sau din dantela primavara si toamna. :))

carola spunea...

@Roxana - tinutele suna minunat! Am o slabiciune pentru fustele plisate, sunt extrem de usor de purtat.

andreea udrea spunea...

inteleg perfect ce vrei sa spui. rareori ma imbrac asa cum vreau la serviciu. si asa imi aud ca sunt dressed up, sau ca vreau de fapt sa agat pecineva, cand eu nu vreau decat sa port o rochie cu o croiala deosebita si cu tocuri.

Trimiteți un comentariu